(advertentie)

OLDEBROEK – OWIOS heeft met 0-1 verloren van Blauw-Geel ’55. In een wedstrijd die alle kanten op kon, was het OWIOS die uiteindelijk aan het kortste eind trok. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd viel het enige doelpunt.

In een gelijkopgaande wedstrijd was het de ploeg, die als eerste zou scoren de wedstrijd zou winnen. Waar in de beginfase de wedstrijd aftastend was, werd de wedstrijd steeds levendiger. Vlak voor rust hadden beide ploegen de mogelijkheid om de score te openen. In de 44e minuut was er een verraderlijke stuiterbal van Blauw-Geel ’55 op het doel van OWIOS. Keeper Ponstein kreeg de bal niet klemvast en met vereende krachten werd de bal uit de doelmond gewerkt. Een minuut later snelde Balk langs zijn tegenstander en zette voor, maar helaas kon geen speler van OWIOS zijn voet tegen de bal zetten.

Nu rust was het eerst OWIOS die druk zette op het doel van Blauw-Geel ’55. Al in de 47e minuut diende doelman Van Beek al een fantastische redding te verrichten op een volley van Van den Hul. Een kwartier na rust had OWIOS moeten toeslaan met eerst een dribbel van Van Haagen en waar het schot van Veldhoen geblokt werd en tot corner verwerkt werd. De drie opvolgende corners waren zeer gevaarlijk, maar ook een scrimmage in de doelmond leverde geen doelpunt op. Het laatste half uur werd het een open wedstrijd in hoog tempo en was het wachten op een doelpunt. Blauw-Geel ’55 kreeg met enkele uitvallen een paar grote kansen. Bij de wissel in de 60e minuut stond de organisatie van OWIOS nog niet goed en Blauw-Geel ’55 maakte daar dankbaar gebruik van door een snelle uitval over de rechterkant. Uiteindelijk belandde de bal op de paal. Even later zette de spelverdeler Kooiman van Blauw-Geel ’55 aan en zette perfect voor, maar de kopbal belandde op de lat. Uiteindelijk viel in de 78e minuut de beslissing in de wedstrijd. Het doorjagen van Berkhof op de verdediging van OWIOS leverde hem de bal op en in de draai kan hij de bal achter keeper Ponstein werken 0-1. In de laatste 10 minuten zette OWIOS nog alles op alles om een gelijkspel af te dwingen. Ondanks de extra blessuretijd gaf de verdediging van Blauw-Geel ’55 niets meer weg. Een zure nederlaag voor OWIOS.

Aanstaande zaterdag voetbalt OWIOS om 15.00 uur in Westervoort tegen AVW’66