(advertentie)

beumer

WEZEP - Remco Beumer, tot einde seizoen de spraakmakende nummer 10 van zondag eersteklasser Heino, speelt volgend seizoen bij WHC. De 22-jarige aanvallende middenvelder woont in Heino en heeft al een behoorlijk voetbalverleden bij onder andere De Graafschap en Go Ahead Eagles, maar ook speelde hij oefenwedstrijden bij FC Twente, Heerenveen en het toenmalige FC Zwolle. "Ik kijk er naar uit om bij WHC in Wezep te gaan voetballen. Het is zaterdagvoetval en dat is volgens mij beter dan zondagvoetbal. Ik hoop dat we hoofdklasser blijven!".

Foto: Gertjan van der Wal (r), bestuurslid technische zaken van WHC, begroet Remco Beumer op sportpark Mulderssingel

Toen Remco vier jaar was werden hem spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbal bijgebracht op sportpark 'De Kampen' in Heino. Na de F-jes kwam Remco in E4 van Heino en al gauw vielen de kwaliteiten van de kleine balkunstenaar op bij FC Zwolle. "Ik kreeg toen al de vraag of ik bij Zwolle wilde komen. M'n ouders vonden dat niet zo'n goed idee en hadden veel liever dat ik bij Heino bleef." Remco bleef bij 'zijn' club in Salland en ontwikkelde zich daar verder. Toen hij tweedejaars D-speler was meldden zich meerdere betaald voetbal organisaties bij de familie Beumer. Remco speelde vervolgens oefenwedstrijden bij onder andere FC Twente, GA Eagles, Heerenveen en FC Zwolle.

FC Twente
Remco koos toen voor FC Twente. Hij speelde in C2 en vervolgens in C1, B1 en A1. Daarna zette Remco z'n voetbalcarrière voort bij De Graafschap. Na eerst met de eerste selectie mee op trainingskamp geweest te zijn werd Remco opgenomen in het beloftenteam van de superboeren.
Remco heeft minder goede herinneringen aan die periode in Stadion De Vijverberg, de voetbaltempel van de Achterhoek. Tijdens een uitwedstrijd tegen de beloften van FC Groningen scheurde hij na drie minuten z'n kruisbanden. Na tweeëneenhalve week is hij geopereerd. Het herstel duurde ongeveer een half jaar. Te lang voor De Graafschap, die het contract met de rossige Heinoër niet verlengde.

WHC
Remco Beumer kijkt uit naar z'n eerste optreden in het blauwwitte shirt van WHC op sportpark Mulderssingel. "Ik heb er zin in. WHC is een club die bij me past. Ik vind het mooi om er met ons allen voor te gaan. Alles geven in de wedstrijden. De mouwen opstropen en vlammen. Ook is er een hechte groep supporters die door het vuur gaat voor WHC. Ik vind dat mooi. Ik denk dat ik me snel thuis zal voelen in Wezep," zegt Remco Beumer.

Voor het gehele persbericht, klik HIER.