(advertentie)

Door Wout Ramaker

WEZEP - Opnieuw verlies voor WHC. Nu was Drachtster Boys de Wezepers de baas en belandt WHC steeds meer in zwaar weer. Jeffrey van Amersfoort was voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart van vorige week tegen CSV Apeldoorn. Voor de rest was de wel erg smalle selectie compleet.

Binnen een minuut werd WHC doelman Jasper Kuiper bijna verrast omdat hij zoals gewoonlijk weer veel te ver voor zijn doel stond. Het liep met een sisser af. Even later kwam WHC weer goed weg toen na een inschatting fout van WHC goalie Kuiper de bal in het zijnet ging.

Een matig begin voor WHC dat na de tijd vorderde iets beter in de wedstrijd kwam. Kevin Olaria zijn eerste doelpoging werd gepakt door Drachtster Boys doelman Jarno de Jonge. De counters van Drachtster Boys bleven dreigend zoals ook de verre ingooi van Richard Hamstra die verwarring veroorzaakte. Het was lastig voetballen op het gladde veld in Drachten. Glijpartijen waren niet van de lucht, al gold dat meer voor WHC dan Drachtster Boys.

Na een halfuur de eerste echte kans voor WHC. Kevin Olaria brak door de defensie en kwam alleen voor DB goalie de Jonge maar faalde. In de omschakeling lag binnen 20 seconden de bal aan de andere kant wel in het net. De voorzet kon niet worden onderschept door de uitglijdende Raoul Jessurun en Sicco Bouwer kon vrij binnen schieten:1-0. De omgekeerde wereld, WHC verzuimde om op voorsprong te komen maar stond een doelpunt toe. Ibrahim Tuncer probeerde het wel maar de taaie en hard werkende Drachtster Boys verdediging gaf geen krimp. Net voor rust nog een paar mogelijkheden via een vrije trap en een paar hoekschoppen maar het bleef bij een 1-0 ruststand voor Drachtster Boys.

Tweede helft:

WHC had nu de straf waaiende wind in de rug. Het spel begon weer rommelig maar WHC begon zowaar de druk wat op te voeren en forceerde een aantal vrije trappen waar echter niets uit kwam. De aanvallen waren veelal besluiteloos en er zat maar weinig idee achter, het spel was te plichtmatig. Jelle Post kwam na een uur voor Roan Admiraal. Langzaam waaide de WHC storm weer over en Drachtster Boys counterde gevaarlijk. Een kopbal van Jonathan van Marle viel op een Drachtster arm maar scheidsrechter Beltman wuifde dat weg.

Uit een counter scoorde Kevin Bakels de 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Een schietkans werd door Kevin Olaria naast geschoten. De ellende werd nog groter voor WHC toen Jasper Kuiper een overtreding maakte en met geel heel goed weg kwam. De toegekende strafschop werd door Willem de Jong onberispelijk binnen geschoten 3-0. Een machteloos WHC verloor uiteindelijk kansloos in Drachten en men zal de rug moeten rechten om alsnog de komende weken nacompetitie af te dwingen. Zaterdag 7 maart speelt WHC thuis tegen Flevo Boys Emmeloord dat ook al een paar weken achter elkaar dikke nederlagen te verwerken krijgt.

Scoreverloop:

34. Sicco Bouwer 1-0,
80. Kevin Bakels 2-0,
88. Willem de Jong 3-0

Scheidsrechter: Dhr. G.J. Beltman uit Rijssen

Toeschouwers: 250

Gele kaarten: Kevin Bakels (Drachtster Boys) , Jasper Kuiper, Jesse Betaze (WHC)

Opstelling Drachtster Boys:

Jarno de Jonge, Richard Hamstra, Wouter Roosjen, Said Hassan, Willem de Jong, Sicco Bouwer (70. Rudmer Loonstra), Aziz Geyik (85. Nezhar Hassan), Jan Stoker, Kevin Bakels , Joël Wagenaar (60. Peter Jansen Klomp), Herman Rozema

Opstelling W.H.C.:

Jasper Kuiper , Roan Admiraal (80. Jelle Post), Jesse Betaze , Jurian van den Brink, Raoul Jessurun, Jonathan van Marle, Yoshua van Marle, Ibrahim Tuncer, Robbert van Schie, Kevin Olaria, Twan Bruinewoud