WEZEP  – De jeugd uit Wezep krijgt op maandag 14 juli de kans om op skates een rondje op het parcours van het NK te rijden met nationale toppers. E.e.a. gebeurt aansluitend op de organisatie van drie KPN Junior Schaatsclub inline-skate clinics. Deze clinics worden georganiseerd ter promotie van het NK Weg, dat op 29 en 30 augustus in Wezep zal worden georganiseerd.

De inline-skate clinics zullen op 14 juli in samenwerking met Skeelerclub Oost-Veluwe, Skeelerclub Oldebroek en Goed Bezig Oldebroek professionele instructeurs worden aangeboden voor de leerlingen van basisschool Klepperbelt, Meidoorn en Wereldweide in Wezep.

Deze clinics vinden plaats op de parkeerplaats achter het Dorpshuis aan de Marienrade 1 te Wezep. Er vinden drie clinics plaats: van 08:30 uur tot 10:30 uur; van 10:30 uur tot 12:30 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. De clinics worden gegeven door Dick Nap en Jan-Martien van de Wetering. Tevens is inline-skate topper Mariska Huisman aanwezig.

Daarna zal de jeugd tussen 16.00 en 16.30 uur samen met de nationale toppers een rondje op het Weg-parcours rijden, dat in het centrum van het dorp ligt.
Verzamelen is bij Restaurant Coelenhage en na afloop krijgt iedere deelnemer een lekker ijsje bij IJssalon Alberto.

Over inline-skaten en de inline-clinics van de KPN Junior Schaatsclub
Inline-skates aan en gaan! Is er iets mooiers? Veel kinderen inline-skaten op straat. Vaak ontbreekt het hen aan de kennis en vaardigheden om veilig te inline-skaten. Tijdens de clinic leren kinderen hoe ze kunnen remmen en welke beschermingsmaterialen nodig zijn. De gediplomeerde instructeur zorgt dat alle kinderen op hun eigen niveau aan de clinic mee kunnen doen. Kortom, voor alle kinderen een sportieve, leerzame en vooral leuke ervaring; want plezier staat voorop! Na afloop ontvangen de kinderen een skatebewijs.

De KNSB organiseert al een aantal jaren samen met verenigingen clinics inline-skaten via de KPN Junior Schaatsclub. Er worden dit jaar zo'n dertig clinics georganiseerd om basisschoolleerlingen en jeugdleden van verenigingen kennis te laten maken met het inline-skaten. Daarmee willen we kinderen laten ervaren hoe leuk inline-skaten is, en dat bescherming en veiligheid van belang is. Daarnaast weten veel kinderen niet dat inline-skaten een sport is die je kunt doen bij een vereniging. Kijk voor meer informatie op www.schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub.

De KPN Junior Schaatsclub is een activiteit van de KNSB en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN en Rollerblade.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment