Carlijn Vaessen Kringkampioen

WEZEP - Gisteren werd al weer de 3e en tevens laatste selectiewedstrijd verreden voor de Gelderse Kampioenschappen in Nunspeet. Dit jaar zullen de kampioenschappen plaatsvinden in Zieuwent-Harreveld. Enkele leden van onze vereniging wisten weer mooie resultaten neer te zetten met hun ponies. Danisha Zaal reed met haar pony Orchid's Chancyi mee in de klasse B dressuur cat. D/E. De proef was goed voor 193 punten en een 8e prijs. Cheyenne Zaal kwam met haar pony Ronaldhino eveneens uit in de klasse B dressuur. De selectieproef was goed voor 204 punten en een 5e prijs. De tweede proef was goed voor 198 punten en een 2e prijs. Beide amazones moesten deze selectie goed rijden om een ticket te bemachtigen voor de Gelderse. Cheyenne is als tweede geplaatst en Danisha is eerste reserve dus voor haar is het nog afwachten.

Het was ook een succesvolle selectiewedstrijd voor de zusjes Marjolein en Esmay Schaftenaar. Marjolein ging van start in het L springen cat. A/B. Er werd een 1e prijs behaald en tot haar eigen verbazing werd ze ook kringkampioen. Esmay ging met haar pony Shutterfly van start in het M springen cat. C. De amazone was al verzekerd van het kampioenschapslint met twee plaatsingspunten en maar goed ook. Door de vele regen was het terrein her en der wat gladder waardoor haar pony niet in z'n normale doen was. Hierna moest er weer snel omgezadeld worden voor de klasse L2/C dressuur, wat in handicap verreden werd met de cat. D/E. Het was leuk dat Huub van Wegberg er nog even was om de Heuvelruiters bij te staan. Lambertha Boeve sprong ook even bij omdat er drie leden na elkaar van start gingen. Zij hielp Esmay bij haar dressuurproef en niet zonder succes. De amazone werd met 193 punten winnaar van de klasse L2 en daarmee ook kringkampioen.
Janiek Boeve reed met Ysseldijks Applaus een hele nette proef in de klasse M1. De proef werd beoordeeld met 201 punten en dit was goed voor een 2e prijs. Met springen had de ruiter met Sundancer een balk maar wist zich toch naar de 5e prijs te rijden. Janiek mag zowel met Ysseldijks Applaus als met Sundancer naar de regiokampioenschappen.
Carlijn Vaessen ging ook van start op de selectiewedstrijd met haar beide ponies. Met Woodstock kwam de amazone uit in de klasse Z1 cat. D/E. Er werd een 2e prijs behaald met 220 punten. Door de goede resultaten op alle selectiewedstrijden werd ze tevens kringkampioen. Met haar andere pony High Flown's Orlando moest er gereden worden in de M2 cat. D/E. Er werden twee fijne gereden en dit was goed voor twee keer de 1e prijs met 192 en 199 punten. Carlijn werd in deze klasse eveneens kringkampioen.
De zusjes Babet en Esmee Westerink waren ook van de partij in Nunspeet. Esmee ging van start in het B springen met haar pony Cupido. De amazone behaalde een 3e prijs met 73 stijlpunten. Babet kwam met haar pony San Remo uit in de klasse L2. Er werd een 5e prijs behaald met 183 punten. De combinatie staat nu als 1e reserve voor de Gelderse Kampioenschappen. Babet ging ook van start met haar andere pony Ravel in de klasse L2. De proef was goed voor 185 punten en de amazone mocht een 3e prijs in ontvangst nemen.
Willeke den Besten streed ook mee voor een ticket voor de Gelderse Kampioenschappen. Met Den Deels Jarno kwam de amazone uit in de klasse B dressuur cat. A/B. De proeven werden beoordeeld met 192 en 189 punten en dit was goed voor een 3e en 2e prijs. Met deze resultaten heeft de amazone zich geplaatst voor de Gelderse. Dianne den Besten behaalde met D.J.'s Timberwood een 5e prijs in de klasse B dressuur. De proeven werden beoordeeld met 191 en 192 punten. Tot slot moest Amanda den Besten nog rijden met Den Deels Jarno en zij haalde tijdens haar debuut in de Bixie A-dressuur een 1e prijs en een 6e prijs met 83 en 75 punten. Vorige week reisde de familie Den Besten af naar Zeewolde en daar werden ook mooie resultaten neergezet. Dianne behaalde een 2e prijs met DJ's Timberwood in de klasse B met 191 en 188 punten. Willeke behaalde met haar pony Den Deels Jarno in de klasse B een 1e prijs met 192 punten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment