DSC 0336

WEZEP - De 2e editie van Run For Joyce was een groot succes! Veel deelnemers, gezelligheid en een super opbrengst: 8.767 euro! Die opbrengst van dit hardloopinitiatief, met als startlocatie boomkwekerij Hoekert in Wezep,  gaat naar Stichting Run for Joyce. Dit is een Nederlandse stichting die intensief contact heeft met Huize Joyce in China. Op dit moment dragen ze in Huize Joyce zorg voor 29 kinderen. De meeste kinderen hebben het syndroom van Down.

Kijk HIER voor de uitslagen

Kijk HIER voor een fotoreportage van Anja van Boven

 Zo'n 250 deelnemers liepen afgelopen zaterdag mee tijdens de tweede editie van Run for Joyce in Oldebroek. Gert-Jan Liefers was met 34,19 de snelste man op 15 Li (9,66 kilometer). Bij de vrouwen was, net als vorig jaar, Cora Kloosterziel de snelste. Zij kwam binnen met een tijd van 42.58.

De organisatie van Run for Joyce was erg verheugd met het groot aantal deelnemers aan de Kidsrun. Onder luid applaus liep een enthousiaste groep kinderen de 1 Li (644 meter). Vincent Derksen en Desi van Emmerik waren op deze afstand het snelst.

Olympische deelname

Leuk detail was de deelname van winnaar Gert-Jan Liefers. Hij is Europees en Nederlands recordhouder op de 1500 en 3000 meter en heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen in 2008. Hij werd toen achtste in de finale op de 1500 meter.

10 Li
Naast de 15 Li konden volwassenen deelnemen aan de 10 Li (6,44 kilometer). Op deze afstand kwam Andre Plette, ambassadeur van de Stichting Run for Joyce, in 22.37 als snelste over de streep. Bij de vrouwen deed Linda Polinder dat in 30.12. Beiden zijn hiermee parcoursrecordhouder.

Aanmoedigen

Het parcours was uitgezet op het terrein van boomkwekerij Hoekert. Het evenement werd vocaal gedragen door speaker Jan de Bekker. Met zijn enthousiasme en kennis van de hardloopsport wist hij de lopers op een leuke manier binnen te halen.

Opbrengst

Dankzij de lopers, sponsors en vrijwilligers is 8767 euro opgehaald. "Dit bedrag
wordt volledig ingezet ter ondersteuning van gehandicapte weeskinderen in China. Onmisbaar was de inzet van de vele vrijwilligers. Daarom houden wij voor hen nog een vrijwilligersavond die aangeboden wordt door 't Trefpunt in Wezep.'' besluit Niels Visser namens de Stichting Run for Joyce. Alle uitslagen en foto's zijn terug te vinden op www.runforjoyce.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment