Finaledag 3

OLDEBROEK - Op 2 juli was de finaledag van het wijkvoetbaltoernooi 2014 bij VSCO'61 in Oosterwolde. Na ruim een week van voorrondes in de verschillende kernen van de gemeente werd het eremetaal verdeeld op het hoofdveld van sportpark de Heughte. Samen met voetbalvereniging OWIOS, WHC en Noord Veluwe Boys heeft VSCO'61 het wijkvoetbal georganiseerd en is dit jaar de gastheer van de finaledag. Hierbij werden ze ondersteund door de combinatiefunctionarissen sport van Goed Bezig Oldebroek.

Bij de jongste F-categorie ging de finale tussen de Power Boys en The Dragons. De overmacht waarmee laatstgenoemde de finale haalde werd ook gewonnen. The Dragons lieten met 6-0 geen spaan heel van de Power Boys die een mooie 2e plaats bemachtigden.

Bij de meisjes ging de winst naar de Meiden van Oranje.
De prijzen werden uitgereikt door twee speelsters van het damesteam van PEC Zwolle.
De van Pijkeren - Fairplay prijs over alle categorie├źn voor het team wat het meest sportief was, rekening hield met andere, goed op de hoogte was van de regels en het speelterrein schoon hield was die jaar geen onbekende. Vorig jaar ging de ploeg al met de titel aan de haal en ook dit jaar blonken zij uit. Ondanks dat ze alle wedstrijden ruim verloren toonden ze zich met een 9 gemiddeld de sportiefste en kregen een mooie beker, medailles en een uitje naar Zwembad de Veldkamp.

De wedstrijden in de E-categorie gingen om 16:00 uur van start. Na de poulefase speelden poulewinnaars The All Stars en FC Draga een spetterende finale tegen elkaar waarbij The All Stars met 4-3 aan het langste eind trokken. Bij de meisjes liep de spanning nog wat verder op en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin bleef FC Loose Ladies net iets rustiger dan de Power Girls en gingen met de eerste prijs er vandoor.

Als laatste was het de beurt aan de D-categorie. Ook hier ontbrak het fanatisme niet en werd menig heet duel uitgevochten op het kunstgras van VSCO. In de finale bleken The Football Killers geen partij voor FC Ballotelli wat maar liefst met 12-3 won.
Bij de meisjes was het wederom spannen en moesten penalty's een beslissing forceren. De Rennende Rendiertjes namen de strafschoppen iets beter dan de Oranje Leeuwinnen en kregen de gouden medailles om hun nek gehangen.

Alle winnende teams kregen naast het nodige eremetaal een voucher om een wedstrijd van PEC Zwolle te bezoeken in het nieuwe seizoen. De nummers twee kregen een gratis entree voor zwembad de Veldkamp in Wezep inclusief eten en drinken van de Vliegende Indo. Daarnaast zijn de organiserende verenigingen OWIOS, Noord Veluwe Boys, VSCO'61 en WHC veel dank verschuldigd aan de vele ondernemers en vrijwilligers die het toernooi mede mogelijk hebben gemaakt. Een bijzondere vermelding ook aan het SKO wat elke dag aanwezig was met schmink en een springkussen en vele glimlachen op gezichten toverde!

Voor alle uitslagen en de prachtige foto's van Ernie van Beek verwijzen wij u graag naar www.wijkvoetbal.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment