OLDEBROEK - Voor Thom van Beek was de overstap naar team Van Werven levensgroot. Hij stapte definitief uit het langebaanmilieu. "Ik train niet heel anders, maar de sfeer is zoveel idealer voor mij. Ontspannen trainen en ontwikkelen, maar als het moet helemaal tot het gaatje." Van Beek koos vorig jaar bewust voor het marathonschaatsen. "Ik merkte dat mijn ontwikkeling stokte, terwijl ik er wel alles voor deed. Dan wordt het steeds lastiger om plezier te houden. Ik begon trainingen leuker te vinden dan de wedstrijden, dan weet je dat het fout gaat. Omdat ik het plezier terug heb gevonden, begon ik afgelopen jaar ook op de langebaan weer sneller te rijden."

De 23-jarige Stompwijker maakte indruk in het peloton B-rijders en maakte de overstap naar team Van Werven. Halverwege de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen weet hij: "Het is mij heel goed bevallen. Het is een sterk en sociaal team, heel anders dan ik gewend was uit de langebaanwereld. Ik geniet met volle teugen. Ontspannen trainen is heel belangrijk voor mij, ik leef heel erg op emotie. Als ik mij niet op mijn gemak voel, trek ik mij terug en sluit ik me af. Zodra ik mij op mijn plaats ben en goed voel, train ik met bravoure en 100% inzet."

Ondanks dat hij veel trainingen hetzelfde doet als voorgaande jaren, zoals fietswedstrijden, is er ook veel veranderd. Zo skeelert hij meer dan ooit, iets wat nooit zo hoog op zijn prioriteitenlijst stond. "Ik dacht dat ik al aardig dynamisch was, maar nu ik met die jongens op skeelers train, weet ik wel beter. Ik merk dat ik er zelf beter van word en het gaat mij zeker helpen om makkelijker in het peloton te bewegen. Ik ben al veel soepeler geworden."

Hoe de duurritten over 100 kilometer op skeelers bevallen? "Dat was inderdaad wel behoorlijk wennen. Maar ik weet dat het goed voor me is."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment