thomas

ASSEN/WEZEP - Donderdag zijn op het circuit van Assen de MotoGP coureurs begonnen met de trainingen voor de 84e Dutch TT. In de klasse MotoGP3 staat Thomas#71 uit Wezep voor de derde keer middels een wildcard aan de start van dit prestigieuze evenement . Eerdere optredens van de regerend ONK Kampioen Moto3 betroffen een start in de 125-cc tweetakt en een MotoGP3 start in 2013. Thomas#71 begon de trainingen met de voormalig Kalex KTM van RW Racing GP en wist daarmee vanaf het begin snelle ronden te realiseren.

Thomas#71 : "Omdat we voor de eerste keer met de Kalex KTM in Assen zijn was het vooral in het begin zoeken naar de juiste set-up maar ondanks dat reed ik al snellere ronden dan vorig jaar in de race. Na de eerste vrije training heeft de technische staf van 71WorkX.com Racing Team het kastje, wat alle elektronica regelt en verplicht is voor permanente rijders, afgesteld tot alles perfect

functioneerde. Daarnaast hebben we gewerkt aan het optimaliseren van het rijwielgedeelte".

Met deze modificaties begon Thomas#71 aan zijn tweede training waarin opnieuw progressie geboekt werd. Ogenschijnlijk moeiteloos kon Thomas#71 meekomen in groepjes met snelle rijders waarbij hij zijn pr. met bijna 1.5 seconde aanscherpte tot een tijd van 1.44.742 die hem lange tijd op P19 posteerde. Door het langszij komen van een aantal rijders die hun tijd wisten te verbeteren belandde Thomas#71 uiteindelijk na twee vrije trainingen op P28 en liet daarmee een behoorlijk aantal reguliere MotoGP3 rijders achter zich.

Thomas#71 : " Vandaag ben ik tevreden maar ik realiseer me dat, weersomstandigheden voor-

behouden, het morgen sneller moet. Iedereen gaat morgen sneller en dat betekent dat 71WorkX.nl Racing Team verder gaat met zoeken naar vermogen".

Valpartij kost Thomas#71 posities in startopstelling

De derde vrije trainingen op de vrijdagochtend werd verreden onder koudere weersomstandigheden dan de dag ervoor waardoor weinig rijders hun tijd wisten te verbeteren. Daarnaast kreeg Thomas#71 te maken met een technisch probleem wat hij als "een binnenbrandje in een kabel omschreef " en wat, afgezien van het weer, ook niet bij gedragen zou hebben aan het zetten van een snellere tijd. 71WorkX.nl Racing Team wist echter snel en op professionele wijze de motor klaar te maken voor de beslissende tijdtraining.

Thomas#71 begon fel aan de kwalificatietraining wetende dat met dreigende wolken

en de voorspelde regen zo snel mogelijk een snelle tijd gezet diende te worden en nestelde zich dan ook in een groep met snelle rijders, kon dit goed volgen tot een onschuldige schuiver een voorlopig

einde maakte aan de kwalificatie. Zowel Thomas#71 als de Kalex KTM werden door de organisatie en een oplettende vrijwilliger in rap tempo teruggebracht naar de pits waar de technische staf, die getuige was van de val op de wallscreens, in recordtempo de motor voor zover mogelijk rijklaar maakten waarna Thomas#71 nog een korte tijd restte om een tijd te zetten. Uiteindelijk werd de kwalificatie afgesloten met een tijd die slechts 0,4 seconde langzamer was dan de 1:44.72 in de vrije trainingen wat goed was voor de 34e startplek.

Thomas#71 : "Jammer, je weet dat je in Assen direct een goede tijd moet zetten in verband met het Nederlandse weer en daarom wilde ik er vanaf het begin bij zijn. Toch bleek ik iets te gretig want zonder aanleiding schoof het voorwiel weg en lag ik ernaast. Het team heeft in no-time de meest noodzakelijke voorzieningen getroffen om verder te kunnen maar voor een aantal dingen was geen tijd waardoor ik eerst een paar ronden nodig had om te wennen aan het rijden met een

motor die niet 100% was en als ik alles bij elkaar optel valt het me nog mee dat ik een 1:45.13 gereden heb. De concurrentie in deze klasse is moordend. Het verschil tussen mijn tijd en polesetter Red Bull coureur Miller is iets meer dan 2,5 van een seconde. We hebben het wel over het WK- motorracen. Ik ga er in de race het beste van maken ".

Thomas#71 meer dan tevreden over 84e Dutch TT

Thomas#71 heeft op het circuit van Assen na een fantastisch gereden race beslag weten te leggen op een 23e plaats. In tegenstelling tot het verleden waarbij wildcard rijders veelal op grote afstand als laatste eindigden wist Thomas#71 nu met scherpe rondetijden en strak sturend de concurrentie goed partij te geven wat al gestalte kreeg door een P25 te noteren in de warming-up. Thomas#71 had vanuit de achterhoede een prima start, boekte een aantal posities winst en reed in de beginfase in de lange sliert rijders net achter de middenmoot maar kon het tempo probleemloos volgen. Door een aantal incidenten werd het veld uit elkaar gerukt waarna Thomas#71 in een groep kwam met de Mahindra rijders Sissis (AUS) en Danilo (FRA). Het werd een mooi gevecht met veel stuivertje wisselen waarbij Thomas#71 uiteindelijk beide rijders voor moest laten en als 23e finishte.

Thomas#71 "Het was een super-race van begin tot eind. De start was goed en ik kwam in een sterke groep terecht. Die Mahindra rijders waren op het rechte stuk weliswaar sneller maar qua sturen was ik ze vandaag de baas. Keer op keer wist ik ze te pakken in de Ramshoek waarna ze weer voorbij kwamen. Toen de banden naarmate de race vorderde ernstige slijtageverschijnselen vertoonden heb ik geen risico's meer genomen. Ik ben tevreden omdat ik goed met een aantal permanente MotoGP3 rijders mee kon en niet in de laatste plaats omdat ik zelfs een aantal gevestigde namen in de MotoGP3 achter me wist te houden. Samen met Racing Team kijken we dan ook terug op een succesvol weekend ".

EVL : "We zijn als team meer dan tevreden. Het was na het Spaans open in Aragon voor ons team de tweede race met de Kalex –KTM. Iedereen wil WK-punten pakken. Ook wij, maar voor wildcard rijders blijft dat een utopie en juist daarom zijn we als privéteam vooral trots op onze P23 omdat de snelste ronde vandaag die gereden is door de Italiaanse coureur Fenati uitkomend voor het junior-team van Valentino Rossi slechts 1.6 van een seconde sneller was dan de snelste tijd die Thomas#71 vandaag heeft gerealiseerd. Waaruit blijkt dat de verschillen klein zijn en dat we in principe thuis horen in het wereldje van de permanente MotoGP3 rijders waar een voor ons vooralsnog onoverbrugbaar prijskaartje aan hangt".

71Worxk.com Racing Team

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment