CarlijnVaessenFossbury

WEZEP - Dit weekend werd er de tweede selectie verreden voor de Kring NOV-Flevoland. De wedstrijd werd georganiseerd door de OVJ en vond plaats op het mooie terrein van Gert v/d Hoorn te Kootwijk. Stefanie de Groot kwam met haar paard Eva uit in de klasse L2. De amazon wist een 8e prijs te behalen in een groot deelnemersveld van 34 combinaties. De proef werd beoordeeld met 195 punten. Ilona Moeken-Souman wist met haar paard Clothilde RT een 2e prijs te behalen in de klasse ZZ-Licht. De proef was goed voor 218 punten.

De zusjes Lonneke en Carlijn Vaessen gingen ook van start tijdens dit mooie concours. Lonneke kwam met Woodstock uit in de klasse Z1. De amazone heeft fijn gereden en wist in het grote deelnemersveld een 9e en 8e prijs te behalen. De proeven werden beoordeeld met 209 en 216 punten. Carlijn reed in de L2 twee topproeven met haar paard Fossbury. De amazone werd twee keer 1e met 225 en 229 punten.

Foto: Carlijn Vaessen met Fossbury

 Dit was de 3e gereden wedstrijd in Kootwijk en alle wedstrijden telden mee om voor een overall prijs in aanmerking te komen: een instructiesysteem van Whiz. Je moest minimaal 2 wedstrijden hebben gereden. Carlijn was na 2 wedstrijden overgestapt naar de L2 en dus telde alleen haar L1 scores mee en was ze gisteren afhankelijk van anderen hoe die de derde wedstrijd zouden rijden. Ook haar L1 stand was zo goed dat ze het Whis instructiesysteem had gewonnen. Daarnaast heel veel extra prijzen gewonnen waaronder een deken, onderhoudsset, waardebon.

Anouk Wolters startte haar paard Bohème afgelopen week, ter voorbereiding op de selectie, op het concours in Wapenveld. De combinatie kwam uit in de klasse L2. Voor de proef werden er 200 punten behaald en dit was goed voor de 2e prijs. Annemieke Kool wist tijdens deze wedstrijd een 2e prijs te behalen in de klasse M1. Samen met haar paard Wonderful Boy Matador reed ze een nette proef wat goed was voor 194 punten.
Noa van Beek startte haar paard Mirando ook op deze wedstrijd. Ze behaalde twee keer een 1e prijs in de klasse B dressuur. De proeven waren goed voor 189 en 198 punten. Op de selectie wist de amazone ook mooie prijzen te behalen met haar paarden. Met Alert kwam ze uit in de klasse M1. Er werd een 9e plek behaald met 195 punten. Met Mirando wist de amazone een 5e prijs te behalen met 201 punten en een 2e prijs met 210 punten.
Enkele leden wisten ook mooie resultaten te behalen tijdens de selectie bij het springen. Marlous Bruins kwam met haar paard Everdean aan de start in de klasse B. De amazone behaalde een 2e prijs met 71,5 stijlpunt.

Jurjan Bloem kwam aan de start met zijn paard Diëgo in het M springen. Er werd een 7e prijs behaald. Afgelopen woensdag reisde de springruiter af naar het springconcours te Hulshorst. In het M springen behaalde hij met Diëgo een 3e prijs. Met het paard Zidane kwam hij uit in de klasse Z en daar werd een mooie 1e prijs behaald.

Cristel Kalf wist zich ook in de prijzen te rijden in het L springen. De amazone behaalde een 5e prijs met Elligton en een 8e prijs met Edorado.
Zusje Jacqui Kalf reisde afgelopen woensdag af naar CSI Twente te Geesteren. Met haar paard Little One behaalde zee en 5e prijs in het B springen. Hiermee plaatste de combinatie zich voor de finale. In de finale mocht de amazone zich als 4e opstellen. Cristel Kalf reed ook mee tijdens dit concours. Ze kwam met twee paarden uit in een competitie voor 4-jarige paarden. In de finale werd ze 2e met First Class en 7e met haar paard Fozzy.

Ponies

Dit weekend wisten onze ponyleden weer mooie resultaten neer te zetten. Cheyenne Zaal reisde met haar pony Ronaldhino af naar Zeewolde. De amazone zette twee nette proeven neer in de klasse B met 198 en 189 punten. Ze behaalde hiermee een 2e en 3e prijs. Danisha Zaal kwam eveneens uit op dit concours in de klasse B met haar pony Orchid's Chancyi. De amazone heeft een hele fijne proef gereden met 208 punten. Dit was goed voor een hele mooie 1e prijs.

In Urk werd er een spring- en dresuurwedstrijd georganiseerd. Rosan van de Goor kwam met haar pony Leon uit in de klasse L2 dressuur categorie D/E. Er werd een 1e prijs behaald met 187 punten. De combinatie kwam ook van start bij het B springen. In beide klassieke parcoursen viel de amazone in de prijzen. Eerste parcours was goed voor een 2e prijs met 69,5 stijlpunten. Het tweede parcours was goed voor een 1e prijs met 72 stijlpunten.

Esmay Schaftenaar kwam ook aan de start op dit concours. Ze zadelde haar pony Shutterfly M voor het M springen categorie C/D. Zowel het klassieke parcours als de barrage werd foutloos uitgereden. De springamazone wist de snelste tijd neer te zetten en mocht daarom de 1e prijs in ontvangst. Daarna werd het progressieve parcours verreden en daar bleef de combinatie ook foutloos met de snelste tijd. Wederom goed voor de 1e prijs.

Babet en Esmee Westerink reisden ook af naar dit concours. Babet reed met haar beide ponies in de klasse L2. Met San Remo behaalde ze een mooie 1e prijs met 197 punten. De andere proef was goed voor een 3e prijs. Met haar andere pony, Ravel, behaalde de amazon een 3e en 4e prijs.
Esmee kwam met haar pony Cupido uit in het B springen. Er werd een 3e prijs behaald. De amazone zadelde haar pony Limouzine voor het L springen. De combinatie behaalde een 2e prijs in het klassieke parcours.

Janiek Boeve wist ook weer een mooi resultaat te behalen in Urk. In het progressieve parcours klasse L categorie D/E behaalde hij met IJsseldijks Applause een 1e prijs. Hij moest als eerste van start en wist de snelste tijd neer te zetten.

Dressuuramazone Marilene van Beekhuizen reisde met haar pony Esmee af naar een dressuurwedstrijd in Zeewolde. De combinatie kwam uit in de klasse M2. Er werd een 1e prijs behaald met 193 punten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment