cyclo

WEZEP - Afgelopen zaterdag 28 juni stond voor de leden van toerclub Cyclo'78 Wezep de jaarlijkse fietstocht rond het IJsselmeer op het programma. Terwijl in grote delen van Nederland er slecht weer met veel regen was aangekondigd bleef het gebied rond het IJsselmeer, met name Noord Holland en Friesland, zelfs voor een groot deel zonnig. Ook de wind was dit jaar behoorlijk gunstig, zo kon de afsluitdijk in een heel rap tempo worden over gestoken.

Foto: Bovenste rij: Lammie Bultman, Peter Zoombelt, John Oerlemans, Bouke Bunink, Mies Ramaker, Evert Hop, Eibert van de Kerk, Ive Vinke (bestuurder van de begeleidende bus), Jan Zoombelt en Piet Zwijnenburg. Onderste rij: Wim Kroes, John de Jong, Dennis Veldman en Harro Spits

Om 05.00 precies uur zetten 13 clubleden zich in beweging voor deze ruim 340 kilometer lange rit. Het gezelschap werd de gehele dag begeleid door een volgauto, beschikbaar gesteld door VIKA garage Wezep, bestuurd door Ive Vinke.

Via Harderwijk en Ermelo werd er bij Nijkerk koers gezet richting Baarn, hier was ook de eerste rustpauze ( ±75 km.). Na ±20 minuten gepauzeerd te hebben werd er langs het Amsterdam-Rijnkanaal koers gezet richting Amsterdam. Via de Schellingwouderbrug ging het, richting Katwoude waar de tweede rustpauze (± 130 km.) was. De route vervolgde richting de Afsluitdijk en ging onder erg voorspoedige weersomstandigheden richting de volgende rustplaats.

Na een korte stop vlakbij Den Oever was het zover om deze Afsluitdijk te gaan "bedwingen". Het deel over de Afsluitdijk werd dit jaar weer in een prima tempo afgelegd. Op naar Makkum. In Makkum werd er door de deelnemers genoten van een heerlijk maaltijd. Immers zonder voldoende eten en drinken en dus een vergroot risico op een "hongerklop", kan een IJsselmeermarathon wel heel erg lang en zwaar worden. Na deze maaltijd, had iedereen weer voldoende energie voor de laatste 100 kilometer.

Via Lemmer vervolgde de toch de Noord-Oostpolder in, richting Ens. Hier werd het thuisfront op de hoogte gescheld van de situatie en van de te verwachten aankomsttijd. Ook het laatste deel van deze tocht verliep onder een gunstig gesternte. Werden vanuit Wezep berichten ontvangen van heel slechte weersomstandigheden, was het parcours waar de rijders zich op dat moment bevonden (ter Hoogte van Kamperveen) nog steeds droog.

Om ± 19.15 uur werd de groep door familie, vrienden en bekenden bij de VIKA garage opgewacht en opgevangen, het was voor alle deelnemers een goede tocht geweest, waarbij met name de gunstige weersomstandigheden, een belangrijke positieve rol speelde. De stemming bleef tot het allerlaatste moment opperbest.

Na de ontvangst veel felicitaties en de eerste indrukwekkende verhalen werd er door de voorzitter Wim Lones stilgestaan bij de indrukwekkende statistieken van de IJsselmeermarathon van Cyclo78 Wezep.

Jubilarissen werden door Bouke Bunink gepast onderscheiden voor hun prestaties waarbij met name Mies Ramaker een onderscheiding ontving voor zijn 20e, volbrachte IJsselmeermarathon en Eibert van de Kerk, als 73-jarige, niet allen een onderscheiding kreeg voor zijn 5e volbrachte marathon maar eveneens werd gememoreerd als oudste deelnemer ooit.

Als allerlaatste werden de organisatoren Bouke Bunink en John Oerlemans nogmaals van harte bedankt voor de algehele organisatie en kon een ieder langzamerhand gaan genieten van een welverdiende rust

Al met al spraken de deelnemers van goede, prettige en zeer geslaagde marathon.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment