Foto Collage Viking Jan Maarten HeidemanOLDEBROEK/ALMERE – Jan Maarten Heideman meervoudig Nederlands kampioen marathonschaatsen die met 75 overwinningen respect afdwingt bij publiek en mede sporters, is ook bekend om zijn steeds weer vernieuwende ideeën binnen de schaatssport. Hij stond dan ook aan de basis van diverse innovaties. Jan Maarten is dan ook met voorbereidingen begonnen voor het nieuwe seizoen, hij schaatst het komende seizoen met studenten haventeam Amsterdam /SKITS.

Fotocollage: Jan Maarten Heideman tijdens de aanmeting bij het Viking Schaatscentrum

Daarnaast zal hij komend seizoen op het Nederlandse merk Viking gaan schaatsen. Viking is in 1948 in Amsterdam begonnen met het produceren van schaatsen. Inmiddels is Viking uitgegroeid tot een wereldmerk. Gezien de 21 medailles: 7x Goud, 7x Zilver, 7x Brons behaald tijdens de laatst gehouden Olympische Spelen in Sochi, is het niet zo vreemd dat ook marathon topschaatser Jan Maarten kiest voor Viking.

Hij was dan ook te gast in het aanmeetcentrum van Viking in Almere, waar de Vikingspecialisten met precisie de voeten van Jan Maarten de maat hebben genomen. Een aanmeetsessie die ook aan de basis lag van de successen van Sven Kramer en Irene Wüst.BijViking besteedt men grote aandacht aan schoenen en schaatsen, wat o.a. zorgt voor een uitstekende pasvorm van de schoen. De schoenen worden gemaakt op leesten die speciaal voor het schaatsen zijn ontwikkeld. De speciale Viking schoenen zorgen dan ook voor een betere sturing. Een juiste combinatie tussen stijfheid en torsie (draaibeweging) zorgen voor het ideale schaatsgevoel, extra controle en maximale schaatsprestaties. Viking heeft zich als specialist al bewezen in het realiseren van een optimale balans tussen stijfheid en torsie en levert al jaren schaatsschoenen voor topprestaties. Jan Maarten heeft al vele metingen in zijn leven ondergaan, maar was toch onder de indruk van de wijze waarop en deskundigheid waarmee de metingen werden verricht. Zo is ook de "schaatsprofessor' nooit te oud om te leren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment