technische staf whcWEZEP - Deze week heeft de technische staf van WHC de door Marco Eikenaar en Wim Lensink voorgelegde contracten ondertekend.

Hoofdtrainer André Blom heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarige overeenkomst met de zaterdaghoofdklasser uit Wezep. Assistent van André Blom is dit seizoen Henk Harmens, terwijl Arjan Verhoef als keeperstrainer bij WHC aan de slag gaat. Zwollenaar Freddy van den Bosch is de nieuwe verzorger van het eerste elftal en Bianca Lodewijk blijft ook dit seizoen actief als verzorger bij de tweede selectie.

Foto: achter v.l.n.r. Bianca Lodewijk, Henk Harmens en Freddy van den Bosch. Zittend v.l.n.r. André Blom en Arjan Verhoef

André Blom

De wieg van André Blom stond in Den Haag. Op 12-jarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Zwolle, waar hij de middelbare school doorliep om vervolgens vanwege zijn studie te verkassen naar Groningen. De leus 'er gaat niets boven Groningen' gaat niet op voor André Blom want na zijn studie keerde hij terug naar de Overijsselse hoofdstad.

Vorig seizoen was André als trainer actief bij A1 van tweede divisionist Be Quick '28 in Zwolle, daarvoor trainde hij drie jaar HZVV in Hoogeveen.

André Blom zegt WHC te zien als "een grote club die in verval is geraakt en weer op de weg terug is. Ik vind het een eer om daaraan mee te werken." André heeft 17 jaar in het eerste elftal van Be Quick '28 gespeeld. Hij zegt dat Be Quick '28 in die jaren niet graag tegen WHC speelde. "Ik herinner me WHC als een ploeg die vecht voor elke meter van het veld en ik hoop dat dit seizoen weer te zien. Er zit talent in onze groep en de vraag is hoe zich dat verder ontwikkelt. We moeten proberen de grootste talenten uit de regio warm te maken voor WHC 1," zegt André Blom.

André was in 2010 trainer van HZVV toen WHC na 20 minuten op een 0-4 voorsprong stond en na 90 minuten met 5-4 naar Wezep teruggestuurd werd.

Arjan Verhoef

Arjan Verhoef was in 2010 doelman van WHC en vindt het niet leuk dat André Blom hem aan die spraakmakende verloren wedstrijd in Hoogeveen herinnert. "Ik herinner me leukere wedstrijden," zegt Arjan, nu keeperstrainer van WHC. Arjan kent het klappen van de zweep bij de Wezep Hattemerbroek Combinatie. Hij begon er als jeugdspeler en belandde uiteindelijk in de hoofdmacht van 'de trots van Wezep en Hattemerbroek'. Na uitstapjes naar Owios en CSV Apeldoorn kwam Arjan terug bij WHC om vervolgens na een half jaar VVOG met een blessure een punt achter zijn carrière te zetten.

Arjan zegt heel veel keeperstrainers meegemaakt te hebben in zijn carrière. "Ik heb van iedereen instructies gekregen en veel geleerd. Het beste daarvan ga ik nu in praktijk brengen bij WHC en ik hoop dat de keepers daar baat bij hebben."

WHC heeft de keus uit drie keepers voor het nieuwe seizoen. Arjan Verhoef zegt dat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen besloten wordt wie de eerste sluitpost van WHC 1 wordt.

Henk Harmens

De 62-jarige Henk Harmens is, evenals Arjan Verhoef, een bekende verschijning op sportpark Mulderssingel. Harmens is dit seizoen assistent van André Blom. In die rol is hij eerder actief geweest bij WHC. Hoofdtrainers bij de blauwwitten waren toen Bert Ebbens, Jeroen Peters en Marcel van der Steege.

Sinds december 2013 vormt Henk Harmens, samen met Wim Lensink, de technische commissie van WHC. Harmens heeft sindsdien heel wat gesprekken gevoerd met spelers. "Het was niet altijd gemakkelijk om nieuwe jongens binnen te halen. WHC heeft enkele onrustige jaren achter de rug en spelers van buiten de club reageerden soms afwachtend," zegt Harmens. Hij vindt dat er in de selectie een aantal talenten zit en hoopt dat deze zich dit seizoen verder ontwikkelen. "Als het dit seizoen rustig blijft in de club reken ik er op dat het goed komt," zegt Henk Harmens.

Afgelopen drie seizoen was hij trainer van tweedeklasser Vroomshoopse Boys. Met succes want na kampioen te zijn geworden promoveerde de ploeg uit Vroomshoop een maand geleden naar de eerste klasse.

Freddy van den Bosch

Freddy van den Bosch is een rasechte blauwvinger. Hij zegt dat het voor hem "een uitdaging'' is om bij WHC aan de slag te gaan. Als verzorger heeft hij ervaring opgedaan bij Zwolse Boys, Koninklijke UD in Deventer en bij Be Quick '28 in Zwolle. Hij zegt het als "een uitdaging" te zien om bij WHC aan de slag te gaan. De medische ruimte van WHC is een voorbeeld voor veel profclubs, vindt Freddy van den Bosch.

Bianca Lodewijk

Bianca Lodewijk (29) blijft, net als vorig seizoen, actief als verzorger van de tweede selectie. Ze heeft de opleiding sportmassage en verzorging met succes doorlopen en zaterdag haar diploma behaald. Bianca loopt van kinds af al op sportpark Mulderssingel en is daar een bekende verschijning. "Het is me afgelopen seizoen goed bevallen en ik vind het leuk om te doen," zegt Bianca.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment