Team Millas Friends 2014

3 dagen 750 kilometer

ELBURG/OLDEBROEK – Donderdagavond 19 juni verzamelen de rijders van het team Milla's Friends zich in Elburg. De laatste spullen gaan in de bus van mecanicien Dennis Koops. Om 18.30 uur is iedereen klaar en vertrekt men richting Zeeland. Goed voorbereid en gemotiveerd voor de dagen die gaan komen. Die rijders zijn Patrick Vos, Stef Addens, Mark de Jager en Martinus van 't Hul. De mecaniciens Dennis Koops en Jannes Kroneman. 3 dagen – 12 provincies – 750 kilometer was de uitdaging.

Hierbij verslag van de tocht:

Vrijdag 21 juni - Team Milla's Friends heeft de wekker op 5 uur staan om nog even rustig te ontbijten en dan vervolgens naar de start te gaan. Alleen dacht Stef Addens daar anders over, die wilde graag nog wat extra tijd 's morgens . Hij besloot iedereen om half 5 wakker te maken door een grote bel te luiden die in de hal hing. En of iedereen ineens wakker was!!! Klaar maken om richting de Neeltje Jans te gaan. Daar wacht de organisatie om de laatste dingen af te handelen voor de start. Om 7 uur scherp geeft oud-wielrenner en hersentumorpatiënt Teun van Vliet het startschot. De De riders gaan in verschillende pelotons van start, een 25 km/h peloton en een 28 km/h peloton. Team Milla's Friends bevindt zich in het 28 km/h peloton. Het is eerst even kijken en afwachten wat de andere riders kunnen en willen. Dus het peloton gaat langzaam van start. Al snel blijkt dat Team Milla's Friends toch de 'sterksten' zijn en de komende dagen de kar moeten gaan trekken om iedereen naar de finish te krijgen. Na ongeveer 60 km is er een kleine stop voor de riders om even bij te praten en even wat eten en drinken te nuttigen, daarna zullen ze het mooie Zeeland verlaten en via Zuid-Holland hun weg vervolgen richting het eind punt van de dag Steenwijk. Via facebook is er inmiddels een actie gestart om koffie aan te bieden aan Martinus van 't Hul. Bij 100 likes op de foto zouden de mecaniciens Dennis Koops en Jannes Kroneman hem koffie gaan geven. Na veel delen en liken waren de 100 likes op de foto al snel binnen. Martinus zelf was overigens niet op de hoogte van deze actie en was dus ook blij verrast bij de korte stop in Swifterbant. Daar stond de organisatie al klaar met een beker koffie en Martinus vroeg zich af waar hij dit aan had verdiend. Gewoon was het antwoord. Onder het genot van een kop koffie werd hem het hele verhaal verteld. Ook werd het team nog even aangemoedigd door het thuisfront om de laatste kilometers van deze dag in te gaan! Rond 18.30 is team Milla's Friends gefinisht in Steenwijk. Een dag, die op een enkele regenbui na, perfect is verlopen voor het team. Nu zaak dat de riders hun rust gaan krijgen en de fietsen weer spik en span worden gemaakt voor dag 2 van deze benefiet fiets tocht.

Zaterdag 21 juni - Om 5 uur gaat de wekker weer voor team Milla's Friends. Ontbijten en klaar maken voor dag 2. De route van vandaag zal gaan via een puntje van Groningen naar Makkum waar de riders zullen lunchen en dan door via de Afsluitdijk naar Bussum. Om 7 uur wordt het start schot gegeven en het begin van dag 2 is een feit. Alleen krijgen de riders nu weer met moeder natuur te maken. Veel regen en tegen wind maken de kilometers er niet makkelijker op. Ondertussen raakt het peloton steeds meer aan elkaar gewend en gaan de aflossingen wat soepeler lopen. Ook de begeleiding op de motoren beginnen los te komen en slepen het peloton er op moeilijke momenten door heen. Zorgen er voor dat de riders geen onnodige stops hoeven te maken en ze lekker in het tempo door kunnen fietsen. Na de lunch in Makkum is het tijd voor de Afsluitdijk met een pittige zijwind gaan de riders de dijk op. Het tempo zit er nog steeds lekker in en het peloton knalt de Afsluitdijk over. Binnen het uur staan ze in Noord-Holland. Met de wind in de rug gaan ze richting Bussum en de zon is inmiddels ook gaan schijnen. Dat maakt de kilometers weer iets makkelijker. De organisatie stelt de vraag aan het 28 km/h peloton of ze de volgende dag geen half uur later willen starten. Ze liggen nu al meer dan een uur voor op het andere peloton, en om onnodig wachten te vermijden nemen ze het besluit om dit te doen. Rond 18 uur komt het peloton binnen in Bussum. Na de finish mag het team nog een kilometer of 7 fietsen voor ze op de camping zijn waar ze zullen overnachten. Na het aankomen op de camping vragen mensen zich af wat hun doen en wat de drijf veer is om aan deze tocht mee te doen. Daarna volgen er spontane donaties op de naam van team Milla's Friends. Super! De riders gaan zich na het avondeten klaar maken voor een paar uurtjes rust en klaar maken voor de laatste dag van de Ride For Hope 2014.

Zondag 22 juni -Team Milla's Friends start vandaag een half uur later, dus ook een half uur langer liggen. Tenminste dat dachten ze! Stef dacht daar weer anders over en heeft de mannen wakker gezongen met een Lang zal hij leven. Vandaag is Dennis Koops jarig en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan. Daar mochten de andere camping gasten dus even van mee genieten! De sfeer in team Milla's Friends is goed. De riders maken elkaar alleen maar sterker en dat is prachtig om te zien. Ook de samenwerking tussen Jannes Kroneman en Dennis Koops verloopt soepel. Een boel gezelligheid, ondanks de zware missie. Want deze vergeten de team leden niet!

Rond half 8 gaat het 28 km/h peloton van start, de laatste dag is begonnen. Een laatste intensieve dag. Dag 3 zal gaan van Bussum naar de Cauberg in Valkenburg. Dit is een dag met de minste kilometers voor de riders. In Schaijk zullen de riders lunchen en daar is ook veel familie en vrienden aanwezig zijn om ze de laatste moed in te praten.

Ook zal hersentumorpatiënt en oprichter van de stichting Nico Faaij aansluiten bij het 25 km/h peloton op een tandem. Samen met vriend Eelco l'Abee zullen ze de laatste 125 km mee fietsen. Bijzonder hier aan is om te weten dat Nico in februari een 8 uur durende operatie aan de hersenen heeft gehad terwijl hij bij was. Hieraan zitten een heleboel complicaties en kan Nico niet meer deelnemen aan het drukke verkeer. Vandaar de keus voor een tandem. Hieraan was een andere actie gekoppeld, deze is op gezet om te zorgen dat de Stichting STOP Hersentumoren deze tandem in het bezit zou krijgen om meerdere mensen met een niet aangeboren hersenletsel weer van de mooie omgeving te kunnen laten genieten met familie of vrienden. En dit werd bij de finish bekend gemaakt dat dit is gelukt! Een emotioneel moment voor velen.

Het 28 km/h peloton last een extra pauze in om gebak te eten en cola te drinken. Extra suikers voor een laatste boost richting de Cauberg. Het is perfect fietsweer, de zon schijnt al de hele dag. Ondertussen vorderen ze gestaag het eind punt. De Cauberg stroomt ondertussen vol met familie en vrienden van alle riders. Rond 18.30 bereiken ze het eindpunt. Onder luid gejuich, geklap en spandoeken worden de toppers binnen gehaald. Sommigen vol emotie, anderen zoeken elkaar op en bedanken elkaar voor de afgelopen dagen! Wat een saamhorigheid onder de riders, schouder aan schouder. Opgeven is nog steeds geen optie! Ook zie je opluchting dat de 3 dagen, de 12 provincies, de ruim 750 km er op zitten. Wij gaan voor genezing en het mogelijk maken dat er meer onderzoek komt naar en tegen hersentumoren. De afgelopen dagen kon je weer duidelijk merken dat er verschillende drijfveren zijn om mee te doen aan deze tocht. Elke rider heeft zijn of haar eigen verhaal. Er zijn weer persoonlijke prestaties geleverd dit jaar, maar elke rider bevestigd dat ze het maar voor 1 doel doen!

Het eindbedrag is bijna 79.000 euro. Hieraan mocht Team Milla's Friends bijna 5800,- aan bijdragen. Patrick, Stef, Mark en Martinus kunnen terug kijken op een geslaagde Ride For Hope 2014.

Of er volgend jaar weer een Ride For Hope gefietst gaat worden is nog afwachten. Ben jij geraakt door deze ervaringen, of door het doel?? Meld je dan aan voor de Ride For Hope 2015, en maak meer onderzoek mogelijk!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment