JUL

HATTEMERBROEK - Afgelopen weekend werd in het Engelse Birmingham ronde 9 en 10 van de Europese tour gereden. De 9 jarige KWC-er Julian Bijsterbosch was aanwezig om bij de boys 9/10 te strijden voor de finaleplaatsen. Op deze schitterende baan in het BMX minded Birmingham, waar de gemeente kosten nog moeite heeft gespaard om de wedstrijd tot een succes te maken, werd een aantal geweldige races verreden.

Zaterdag Ronde 9

De eerste wedstrijddag verliep uitstekend en met schijnbaar gemak werd de kwartfinale gehaald, die overtuigend gewonnen werd. In de halve finale kwam Julian uitstekend van het starthek en werd de basis gelegd voor een plekje bij de eerste vier om zich zo te kwalificeren voor de finale. Een geweldige prestatie in dit internationale (Naast Engelse, Nederlandse, Franse en Belgische deelname ook rijders uit Letland, Tsjechië die van de partij waren) deelnemersveld. In de finale moest aan de buitenkant gestart worden en helaas kwam Julian bij de start in aanraking met een andere rijder waardoor een podiumplek er niet meer inzat maar met een mooie 7e plaats was hij dik tevreden.

Zondag Ronde 10

Op de tweede wedstrijddag ging de lange reis z'n tol eisen en met een beginnende griep moest de wedstrijd gestart worden. Dat de scherpte er niet was bleek, want de manches waren al een zware opgave. Met de hakken over de sloot kwalificeerde hij zich voor de kwartfinale en het had er alle schijn van dat hij daar zijn waterloo zou vinden aangezien de nummers één en drie van de vorige dag ook in dezelfde kwartfinale moesten starten. Echter hij wist zich op te laden en met een fantastische eerste stuk werd de overwinning binnengehaald en kwalificeerde hij zich voor de halve finale. Ook in de halve finale was de start uitstekend en hij finishte als derde. Wederom een finale.

Doelstelling voor de finale was om goed te starten en om te proberen nog beter te rijden dan de vorige dag en dat lukte uitstekend. Met een goede start werd een mooi rondje gereden en uiteindelijk een 5e plaats. Net geen podium maar wel in de finale tot het eind mee kunnen doen voor de eerste plaats en dat voelde uitstekend en vertrouwen voor de komende weken waarin het Nederlands, Europees en Wereldkampioenschap gereden gaan worden. Drukke weken voor de boeg, maar ook geweldig om mee te mogen maken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment