GEDC2426OLDEBROEK - Zaterdag 14 juni stonden de jeugdmountainbikers van de ATB vereniging Oldebroek te springen om mee te doen aan het NK. Voor sommige deelnemers was het de eerste keer en dus een hele ervaring.

In de tweede categorie stonden Sem Hardlooper en Sanne Klock gespannen aan de start. Sem was razendsnel weg en zette alles op alles om de kop te pakken, maar na een superwedstrijd heeft hij een keurige prestatie geleverd en mocht hij het NK podium beklimmen op een derde positie.

Een minuut na de jongens gingen de meiden van categorie 2 van start met Sanne, die ook haar eerste NK reed. Sanne heeft een mooie vlakke wedstrijd gereden en is als 5e meisje gefinisht.

In categorie 4 deden Rick Bos en Sven Noorderijk mee en alle twee waren ze goed weg in de start. Sven zat bij de eerste 10 en Rick zat er niet ver vandaan. Het leek wel of er op het NK harder werd gereden als in een gewone wedstrijd, maar Sven en Rick bleven de strijd aangaan. Sven eindigde op een knappe 7e plaats en Rick op een super 13e plaats.

Ook hier startten de meiden een minuut later met Mickey Nijkamp en Esra van de Kruisweg. Die laatste is lid van de ATB vereniging Oldebroek maar rijdt ook voor de ATB vereniging Lemelerveld. Na de start bleven drie meiden waaronder Mickey en Esra aan kop rijden. Mickey lag op een mooie derde positie en heeft dit knap gedurende de wedstrijd vol weten te houden en dit resulteerde dan ook voor Mickey in een derde plaats op deze NK. Esra heeft nadat een concurrent de wedstrijd wegens fietspech had moeten verlaten de hele wedstrijd aan kop gereden en heeft daarom ook welverdiend haar titel Nederlands Kampioen mogen behouden. Voor Esra is dit de tweede keer op rij en mag daarom weer een jaar fietsen in het rood wit en blauw.

Na de middag was de start voor categorie 5, waarin Cornéé van Boven mee deed. Cornéé kwam in de start een beetje in de verdrukking en kon niet direct door naar voren, maar heeft de wedstrijd uitgereden, met als resultaat een mooie 24e plek. In categorie 6 deed ook maar 1 deelnemer mee voor de ATB vereniging Oldebroek en dat was Julian Klootwijk. Hij had een redelijk goede start, maar moest gedurende de wedstrijd toch wat rijders voorbij laten gaan, want hij was nog niet helemaal fit. Julian heeft zijn NK met een keurige 26e plek afgerond. De laatste categorie was vandaag voor Thom van Riesen. Ook Thom kwam niet goed weg in de start, maar bleef vechten om weer naar voren te komen. Thom mag ook blij zijn met zijn resultaat, want hij is als 15e gefinisht.

De volgende wedstrijd voor de jeugd van de ATB vereniging Oldebroek zal gereden worden op zaterdag 21 Juni in Zuidwolde. Voor meer informatie over de jeugdwedstrijden en uitslagen kun je kijken op www.jeugdmountainbike.nl en voor de vereniging op www.atb-vereniging-oldebroek.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment