jeugd

OLDEBROEK - Maandag 9 juni was het NK marathon inline skate op het mooie parcours in Vorden. Op de google satelliet beelden was te zien dat er veel klinkers over klinkers moest worden gereden. Zwaar parcours dus! Om 14.00 uur was het de beurt aan de Cadetten M. Rond deze tijd pakten donkere wolken zich samen boven Vorden. In de verte hoorden wij het donderen. De start werd uitgesteld. Rond 14.30 uur was het weer verantwoord om te rijden. De weg was wel nat. Alise Smit en Annelien Stoel stonden voor vereniging de Wijhe Ruit aan de start.

Annelien reed de eerste ronden aan de kop van het peloton en schudde stevig aan de boom. Het peloton viel in twee stukken uiteen. De kopgroep met 15 rijders hield het tempo hoog op de natte baan. In de laatste ronde werd er een stevige versnelling geplaatst. Annelien kon deze niet meer volgen op de gladde klinkers. De top 10 was hierdoor niet meer haalbaar. Annelien werd 12e. Alice voelde zich minder thuis op de natte en zware baan. Zij werd 19e.

Intussen was de weg weer droog geworden. De cadetten J gingen van start met Kevin Spronk en Herrald Vinke. Er werd vanaf het begin hard gereden. Kevin bemoeide zich de eerste ronden met de kop van het peloton. De laatste ronden kon hij het hoge tempo niet meer volgen. Hij werd 14e. Herrald reed knap mee in het peloton en werd 23e.

Bij de Junioren B Jongens deden Edwin Korenberg en Ramon Wieberdink mee. De mannen reden in hoog tempo door het mooie Vorden. Aan het eind van de wedstrijd konden Edwin en Ramon het tempo van de kop niet meer volgen. Edwin werd 17e en Remon 21e

Bij de Junioren A Jongens reed Jan Korenberg sterk mee. Tijdens de sprint moest hij het afleggen tegen de snellere jongens. Een verdienstelijke 5e plek was voor hem weggelegd.

Aleid Klompmaker probeerde nog alleen weg te komen. Helaas werd hij weer in de kraag gevat door het peloton. De 12e plek viel hem ten deel.

NK Marathon Vorden (Senioren)

Een mooie 2e plek was er voor was er voor Harry Kamstra bij de Ma 40. In de eindspurt liet hij vele rijders achter zich. Bij de Ma 50 werd Tonnie van Tongeren 13e en bij de A rijders werd Ruben Wieberdink 31e.

senioren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment