JULIAN

HATTEMERBROEK - Afgelopen weekend werd in een tropisch warm Weimar-Ahntal de eerste wedstrijd gereden van de 3-Nations Cup. Een serie van drie weekenden waarin de strijd wordt aangegaan tussen Duitse, Belgische en Nederlandse BMX-ers in de verschillende leeftijdsklasses. KWC-er Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek, uitkomend in de klasse boys 9/10 was ook van de partij om dit weekend de twee wedstrijden te rijden. Na vroeg vertrokken te zijn uit Hattemerbroek bleek bij aankomst wel dat vandaag de tropische temperatuur van ruim boven de 30 graden een rol van betekenis zou gaan spelen.

Zaterdag

De manches werden goed gereden, met twee keer een eerste plaats en ook de kwartfinale werd nog gewonnen, maar toen was de koek op. Helaas geen kwalificatie voor de finale, maar toch een halve finale in dit sterke deelnemersveld.

Zondag

De leerpunten van de vorige dag waren meegenomen naar de zondag wedstrijd en ook daar was de start van de wedstrijd uitstekend en alle drie de manches werden gewonnen. De kwartfinale werd er sterk gereden en kon de koppositie meerdere malen aangevallen worden en dit leverde tot aan de eindstreep strijd op. Het publiek kon genieten van een mooi stukje bmx door deze jonge rijders.

In de halve finale werd met een goede start de basis gelegd voor een top vier positie die nodig is voor de finale. Vol lef werd de eerste bocht in gegaan en als 2e kwam Julian de bocht uit en stond deze plek niet meer af. Kwalificatie voor de finale in deze grote internationale wedstrijd.

In de finale mocht Julian als vierde een plekje aan het starthek kiezen en vanaf positie vier werd wederom heel goed gestart. Het was nog even dringen vóór de eerste bocht, maar hij kwam als derde uit de bocht en wist die positie ondanks meerdere aanvallen van de achtervolgers te handhaven. Op het podium van deze internationale wedstrijd. Een prestatie van formaat.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment