ow cup assen 7juni 2014 022

ASSEN/OLDEBROEK - Tijdens de derde wedstrijd op het TT-Circuit in Assen heeft Motorraceteam Oldebroek coureur Niels Fijn een uitstekende tiende positie gepakt. Onder prachtige omstandigheden reisde Fijn afgelopen zaterdag af naar het Grand Prix circuit van de Drentse hoofdstad Assen. Na een achttiende en twaalfde positie tijdens de eerste twee wedstrijden voor het Supercup 1000cc kampioenschap was er maar één doelstelling voor Fijn en dat was een top tien klassering. Gezien de progressie die de afgelopen twee wedstrijden was gemaakt was dit ook een reële doelstelling.

Training

De eerste tijdtraining verliep fantastisch met een achtste tijd als beloning. Het team besloot een kleine aanpassing aan de setting van de machine om nog meer progressie te boeken. Helaas pakte deze aanpassing totaal verkeerd uit, waardoor Fijn een duikeling in de rangschikking maakte en uiteindelijk slechts als negentiende aan de start verscheen.

De snelste tijd werd gereden door Peter Schalken voor Martijn Polinder en Erwin Druijff.

Wedstrijd

De setting van de machine werd weer teruggezet naar die van de eerste tijdtraining, dit pakte gelukkig een stuk beter uit. De start verliep goed en Fijn had na een ronde reeds de zestiende plek in handen. Het gevoel tijdens de wedstrijd werd naarmate de wedstrijd steeds beter wat uiteindelijk resulteerde in een keurige twaalfde positie. Fijn reed zelfs op zijn Honda Fireblade een nieuw persoonlijk ronderecord wat de progressie van de laatste wedstrijden niet beter kon worden geïllustreerd.

Omdat een aantal rijders niet meedeelden in de kampioenschap punten kreeg Fijn uiteindelijk de punten van de nummer tien op zijn conto. Mervyn Verploegen won de wedstrijd voor Druijff en Jardo van Huisstede.

Een moeizame start van deze racedag, werd uiteindelijk toch afgesloten met een zeer tevreden gevoel.

Volgende week reist Fijn met zijn team af naar het Duitse Oscherleben voor de vierde en vijfde wedstrijd van het seizoen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment