OLDEBROEK/VORDEN - Terwijl de weermannen code rood afriepen over delen van Nederland, gold in Vorden code groen op pinkstermaandag. Team Van Werven domineerde het nationale kampioenschap marathon van start tot finish en Gary Hekman rondde het werk met succes én vlekkeloos af.

Het is de derde Nederlandse titel van Gary Hekman en de zesde marathonzege van team Van Werven dit seizoen, een honderd procent score. Hekman versloeg in de eindsprint Mark Horsten en teamgenoot, titelverdediger en wereldkampioen Crispijn Ariëns. De wedstrijd vond plaats in een uitzonderlijke ambiance. Heel het Achterhoekse dorp Vorden was uitgelopen voor het kampioenschap.

Het team van Van Werven won dit jaar maar liefst alle marathons in Nederland. Crispijn Ariëns, dit jaar nieuw bij team Van Werven, won er daarvan twee. Hij was de titelverdediger én is wereldkampioen.

Hekman werd eerder kampioen in 2006 en 2008. Hij won ook al twee keer het Nederlands kampioenschap over 100 kilometer in Hallum, de Bartlehiemtocht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment