ow cup assen

OLDEBROEK - Onder prachtige weersomstandigheden heeft Arjan van Hooren opnieuw een puike prestatie geleverd tijdens de derde wedstrijd voor de OW Cup in de Supercup 1000 cc klasse op het TT-Circuit in Assen. De inwoner uit Nooreinde pakte een solide vierde plek.

Training

Tijdens de vorige wedstrijd in Assen reed Van Hooren in de training een snelle tijd van 1:43,764. Om een stap naar voren te maken, was er alles aan gelegen deze tijd te verbreken. Helaas verliep de eerste training anders. Van Hooren werd uit het veld gehaald, omdat zijn machine teveel decibellen produceerde. Er zat niets anders op dan tijdens de tweede training alles uit de kast te rijden om een goede uitgangspositie voor de wedstrijd te hebben.

Het lukte de coureur van Motorraceteam Oldebroek om een mooie tijd neer te zetten. Hij zette zijn Honda Fireblade 1000cc op een keurige zevende positie in een nieuw persoonlijk ronderecord van 1:43,684. De snelste trainingstijd werd op de klok gezet door Peter Schalken voor Martijn Polinder en Erwin Druijff.

Wedstrijd

Met een wedstrijd van tien ronden op het programma, onder een stralende zon, stonden 36 Supercup 1000 coureurs te wachten tot het rode licht doofde. Het hele veld stormde razendsnel naar de beruchte Haarbocht. Van Hooren had een prima start en kwam als zevende voor het eerst langs start en finish. De Honda coureur reed alles uit de kast om mee te strijden om de koppositie, maar dat was te hoog gegrepen. Omdat een tweetal coureurs uit de kopgroep buiten mededinging meestreden in de kopgroep reed Van Hooren lange tijd mee voor een podium positie. Koploper Mervyn Verploegen was buiten bereik, maar de nummers twee en drie lagen lange tijd dicht in het vizier.

Van Hooren streed als een leeuw, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een vierde plek. De laatste ronde wilde hij niet de onnodige risico's nemen om nummer drie Jardo van Huisstede ergens te passeren. Met een vierde positie was de coureur uit Noordeinde meer dan tevreden. De overwinning ging naar Verploegen voor Erwin Druijff en Van Huisstede.

In de tussenstand zakte Van Hooren helaas van de eerste naar de derde plek. Druijff voert het veld aan voor Verploegen. Van Huisstede en Van Hooren staan gezamenlijk op een derde positie.

Volgende week reist het snelle gezelschap af naar het Duitse Oschersleben voor de vierde en vijfde wedstrijd van het seizoen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment