WEZEP - Zaterdag werd er door Hippisch Hattem het jaarlijks terugkerende Hippinkster Concours georganiseerd. De ponyruiters en –amazones hadden er heel erg mooi weer bij. Tijdens dit concours werd er de tweede selectie verreden voor de Kring NOV. Enkele leden wisten weer mooie resultaten neer te zetten. Janiek Boeve reed met IJsseldijk's Applaus een hele nette proef in de M1 cat D/E waar hij 198 punten voor kreeg. Dit was goed voor de 3e prijs. Ook met springen ging het goed. Met Ysseldijk's Applaus ging de ponyruiter de als eerste van start in de klasse L categorie D/E.

Hij reed een foutloos basis parcours en een snelle barrage waarmee hij een 3e prijs haalde. In het progressieve parcours moest Janiek afgroeten omdat er een ijzer loszat bij zijn pony. Met zijn Sundancer kwam hij ook uit in de klasse L categorie D/E. In het eerste parcours gleed de pony uit tijdens de barrage, maar er werd toch een 6e prijs behaald. In het rondje progressief springen was de combinatie het meest snel en mocht hiermee de 1e prijs in ontvangst nemen. Vorige week wist Janiek Boeve ook een mooi resultaat neer te zetten tijdens de eerste selectie in Dronten. In de klasse M1 werd er een 2e prijs behaald met maar liefst 200 punten.

Marjolein Schaftenaar ging ook op deze wedstrijd van start met haar pony Chanel. De combinatie kwam uit in het L springen categorie C. Met een foutloos basisparcours en 4 strafpunten in de barrage is de combinatie als 1e geëindigd in de selectie. Zus Esmay reed dressuur in de klasse L2. De proef was goed voor 193 punten en hiermee mocht de amazone de 2e prijs in ontvangst nemen. Na de dressuur werd de pony omgezadeld voor het M springen categorie C/D/E. Met een foutloos basisparcours en een balk in de barrage mocht Esmay de 2e prijs ophalen. In het progressieve parcours werd er door de combinatie de snelste tijd neergezet in een foutloos parcours. Hiermee werd er een mooie 1e prijs behaald.


De zusjes Babet en Esmee Westerink waren ook van de partij in Hattem. Babet verreed met haar pony San Remo dressuurproeven in de klasse L2. De amazone wist een mooie 3e prijs te behalen met 188 punten. Esmee ging met haar pony Limouzine van start in het L springen. In het progressieve parcours mocht de springamazone een 5e prijs in ontvangst nemen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment