OLDEBROEK - Afgelopen zaterdag 7 juni was bij OWIOS weer het jaarlijkse Veteranentoernooi. Op het zonovergoten sportpark "De Bovenmolen" won zaterdag URK de beker na in de finale de veteranen van OWIOS 2 te verslaan.

Al vroeg op de morgen kwamen de eerste bussen aanrijden op de parkeerplaats van Sportpark de Bovenmolen. Er waren ook dit jaar weer complete families meegekomen, wat weer tot veel gezelligheid leidde.

Er waren dit jaar 15 deelnemende ploeg, die weer overal vandaag kwamen zoals Oranje Wit uit Dordrecht en Warmunda uit Warmond en de ploegen van enkele oud profs. De ploegen waren ingedeeld in 3 poules. Alle nummers 1 van de poules gingen door en de beste nummer 2 maakte de halve finale compleet.

Om 10 uur werd er begonnen aan de poule wedstrijden. Uiteindelijk ging in poule 1 OWIOS 1 door als nummer 1. In poule 2 ging Urk door en in poule 3 ging OWIOS 2 als eerste door, door een iets beter doelsaldo als Dos Kampen. Dos Kampen kon echter wel als beste nummer twee door naar de halve finale.

In de halve finales moest Dos Kampen het opnemen tegen OWIOS 2, deze wedstrijd werd gewonnen door de groen-witten met 0-1. De andere halve finale ging tussen Urk en OWIOS 1, deze wedstrijd eindigde eveneens in de 1-0. Maar hier wat het Urk die doorging.

De finale was tussen Urk en OWIOS 2. De wedstrijd ging heen en weer en beide ploegen kregen enkele goede mogelijkheden. Het werd uiteindelijk vlak voor tijd 1-0 voor Urk. Dit werd grootst gevierd door de blauw-witten. Net als vorig jaar mag de wisselbeker weer mee naar Urk. De fair play prijs was dit jaar voor ESC uit Elburg.

Na afloop van het toernooi was er nog live muziek verzorgd door BPM Drive in show uit Wezep. De kantine en het terras was afladen vol, waar een super gezellige stemming heerste, waardoor de ploegen allemaal nog lang bleven zitten op het prachtige sportpark van OWIOS. De toernooicommissie van OWIOS kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Volgend jaar zal het veteranentoernooi haar 40-jarig jubileum vieren. Dit toernooi zal plaatsvinden op 6 juni 2015. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment