DSC 3037

OOSTERWOLDE - Zaterdag 7 juni namen 18 teams deel aan alweer de vijfde editie van het VSCO'61 Elabo G-voetbaltoernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. De deelnemers, de organisatie, de bezoekers, de vrijwilligers en de sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagd toernooi. Het was fantastisch weer en de sfeer was uitbundig.

Ben Schreurs, voorzitter van voetbalvereniging VSCO'61, opende het toernooi. Hij deed dit samen met Jan Hulleman van toernooihoofdsponsor Elabo. Vanaf tien uur streden de teams in verschillende categorieën om de trofee. Ook dit jaar toonde het toernooi dat mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking aantrekkelijk voetbal kunnen spelen. De spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hier van genoten.

De organisatie van het toernooi verliep goed. De EHBO medewerkers waren gelukkig alleen maar druk met kleine blessures. Hulde voor het sportieve spel.

Elk team is direct na de eerste wedstrijden samen met onze enthousiaste gele kanarie op de foto gezet door Dik Leusink. Daarna konden van elk team 2 afgevaardigden meedoen aan het snelheidsspel 'Dikke Bertha', onder leiding van Aart Lokhorst.

Rond het middaguur was er voor iedere deelnemer een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Spijkerboer, De Fruit-o-loog en Royal FrieslandCampina. Tijdens de lunch was er een prachtig optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken gingen de deelnemers in de polonaise over het zonovergoten terras. Ook gaf één van de spelers van SV Colmschate '33 uit Deventer een prachtige show weg door één van de nummers van André Hazes te zingen.

Om 14.40 uur werden de finalewedstrijden gespeeld. In de seniorenpoule ging de finale tussen SKV G1 uit Wageningen en KHC G1 uit Kampen. SKV heeft door een 2-0 winst de wisselbeker voor de derde keer op rij weten te bemachtigen en hierdoor blijft de wisselbeker definitief in Wageningen. VV Doetinchem G1 werd verdienstelijk derde na een 2-1 overwinning op Jonge Kracht G1 uit Huissen.

In de recreantenpoule was SV Colmschate '33 G2 uit Deventer de sterkste ploeg, voor R.K.S.V. Vogido G1 uit Enschede, Het Adelaarsnest G1 uit Oosterwolde en De Steenrots G1 uit 't Harde.

Bij de jeugd ging de titel voor de tweede keer op rij naar WHC JG1 uit Wezep. Zij eindigden in de poule voor De Wingerd JG1 uit Nunspeet en asv Dronten JG1.

De deelnemende teams kregen hun prijs uitgereikt door Liesbeth Vos, wethouder van de gemeente Oldebroek. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen tijdens de balkonscene op het balkon van de kantine. Alle deelnemers kregen ter herinnering aan het toernooi een mooie medaille en een vaantje uitgereikt.

G-voetbaltoernooi2014

G-voetbaltoernooi20141

Daarbij kregen alle winnaars als verrassing ook een leuk oranje petje, aangeboden door Elabo. Dit vanwege de vijfde - lustrum - editie van het toernooi en natuurlijk in het teken van het komende WK voetbal in Brazilië.

Tijdens de prijsuitreiking werden ook de prijzen voor de zogenaamde 'Dikke Bertha' cup uitgereikt. Er werd bij dit toernooi voor het eerst om deze titel gestreden. VV Doetinchem G1, WHC JG1 uit Wezep en SV Colmschate 33 G2 uit Deventer realiseerden de hoogste snelheid in respectievelijk de senioren-, jeugd- en recreantenpoule.

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij Henk van de Weg. De muzikale omlijsting werd mogelijk gemaakt door DJ Michel en het dweilorkest van muziekvereniging Excelsior. Excelsior was de gehele dag aanwezig op Sportpark De Heughte.

Het toernooi werd afgesloten door voorzitter Ben Schreurs. Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsors, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest.

Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Elabo, Flesst, Veluwenkamp Bedrijven, Elburg Foods en Alfa Accountants en Adviseurs, die deze dag financieel hebben ondersteund.

G-voetbaltoernooi20142

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment