Door Evert van 't IJssel

OLDEBROEK - Op zaterdag 7 juni stond zowel een jeugdwedstrijd als de clubklassen op het programma bij stichting circuit Oldebroek. Veel rijders kwamen naar het spectaculaire "Circuit de Bargen" om te gaan voor een goed resultaat. Het weer loog er niet om, en het werd even tijdens de wedstrijden een kleine dertig graden gemeten. De motorcrossers wisten zich daarin echter goed staande te houden.

Morgen wordt nog een keer gecrosst op de Bargen. Ook wereldkampioen Jeffrey Herlings verschijnt dan aan de start.

Bij de 65cc kleine wielen ging de dagzege naar Adam Kovacs, die Ivano van Erp voor wist te blijven. Het brons was voor Kay de Wolf. Jordy de Vries uit Heerde legde beslag op plaats zeven, en Damian Schild uit Elburg eindigde als twintigste.

Bij de 65cc grote wielen was het Allar Pent die met de grootste beker huiswaarts keerde en was het brons voor kay Karssemakers waarna Scott Smulders als derde plaats mocht nemen. Jay van de Streek uit Oldebroek deed het ook meer dan voortreffelijk, hij eindigde in het dagklassement als elfde. Lesley Arkema uit Elburg werd zestiende.

Boyd van der Voorn was de beste in de 85cc kleien wielen en Mack Bouwense moest zich dit keer tevreden stellen met een tweede plaats. Ryan de Beer werd keurig derde in het dagtotaal. Jarno Sneller uit  't Harde eindigde keurig als eenentwintigste en Daan van de Bunte uit Doornspijk werd tweeëntwintigste. Milan van de Bunte eveneens uit Doornspijk moest zich tevreden stellen met een zesentwintigste plek.

Bij de 85cc grote wielen was Rick Elzinga in zijn beide optredens de baas en pakte zo verdienstelijk de hoofdprijs en was Marcel Conijn meer dan tevreden over zijn tweede plek. Het brons ging naar Raivo Dankers. Youri van 't Ende uit Heerde behaalde een vierde plaats. Beste Oldebroekerin deze klasse was Mitchel van den Essenburg. Hij werd namelijk achtste in het dagklassement, Plaatsgenoot Robert Fobbe werd tiende en Jurgen Schoeber vijfentwintigste.

Dennis van de Brug uit Oldebroek was de sterkste in de MX2 clubklasse, waarna Menno van der Zee volgde en Luuk Oud als derde plaats mocht nemen. Gerald Bekenkamp uit Elburg werd knap zestiende. Michal Leusink uit Wezep deed het ook zeker niet slecht, hij werd negentiende. Devon Remmits uit Hattemebroek moest het laten met plaats vierentwintig en Rick Schouten uit Wezep eindigde als achtentwintigste.

Remco Doornwaard uit Oldebroek klopte in de MX1 clubklasse Edwin Schild uit Elburg, die op zijn beurt in het dagtotaal Bernard Bijker voor wist te blijven.

Klik op de link voor alle uitslagen van alle gemeentelijk crossers: http://www.mylaps.com/en/classification/3102910

Ook was er een zijspan clubklasse, die werd gewonnen door de combinatie Tjoelker en Kleinnijenhuis, het zilver ging naar het koppel Rouwenhorst en Rouwenhorst en het zijspanduo Veldman met Van der Putte werd knap derde.

Jaap ten Hove en Michel Visser waren de besten uit de gemeente Oldebroek, zij werden knap vierde van de dag. De gebroeders Boeve legden beslag op plaats zes en de gebroeders Rick en Levi Schreurs uit Oldebroek werden netjes negende. Wiljan ten Have en Steenbergen uit Elburg moetsen het laten bij een veertiende plaats. Helaas haalde Cor van Werven en Jan Mulder uit Oldebroek in beide manches de finish niet..

Al met al weer een mooie motorcross dag. Het bestuur en haar vrijwilligers kunnen terug kijken op een zeer geslaagd evenement.

Voor foto's kijk op: http://sidecarcrosspictures.nl/

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment