img 5417WEZEP - Op vrijdag 6 juni was de eerste sportdag voor kleuters bij korfbalvereniging Rood Wit. Een aantal maanden geleden nam de vereniging contact op met Goed Bezig Oldebroek om dit initiatief vorm te gaan geven en de animo vanuit de scholen bleek overweldigend. Maar liefst 330 kleuters van 7 basisscholen waren deze morgen actief met allerlei sporten en spellen op sportpark de Brink.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

 Tussen half 9 en 9 uur kwamen alle kleuters aan op het sportpark van de korfbalvereniging. Nadat ze allemaal hun begeleider en het juiste circuit hadden gevonden kregen ze een mooi gekleurd kangoeroeshirt aan en een naamsticker er op. Met alle kinderen werd daarna begonnen aan de warming up en op de klanken van 'Doe de Kanga' en 'Bewegen is gezond' kwam iedereen goed los.

In één van de vijf circuits met in totaal elf spellen gingen de kinderen vervolgens met hun begeleider sporten en bewegen. Allerlei spellen kwamen langs, van korf schieten en puzzelen tot fopbal en een estafette.

Na ruim anderhalf uur waren de kinderen zichtbaar moe en werd er afgesloten met een dans. De kinderen kregen een tasje met allerlei leuke herinneringen mee naar huis wat beschikbaar is gesteld door een aantal lokale ondernemers: groentehandel Jac. van Ommen, Handelsonderneming Veluwenkamp, Boni supermarkt, IJssalon Alberto, Plus Supermarkt

Alle scholen gingen nog op de foto met de grote kangoeroe die er de hele ochtend rond liep. Daarna werden de kinderen rond half 12 door de begeleiders weer overgedragen aan de leerkrachten en kon, moe maar voldaan de reis naar huis aanvaard worden.

Terugkomen

De kinderen vinden in hun tasje ook een terugkomkaart. Hiermee kunnen ze nog eens komen meedoen tijdens één of meerdere trainingen van de Kangoeroe Klup bij korfbalvereniging Rood Wit. Voor de vakantie is dit nog op zaterdag 7 en 14 juni van 10:00 tot 11:00 uur, maar ook vanaf september weer elke zaterdag op deze tijden. U bent van harte welkom om met uw zoon/dochter!

Tijdens de dag sprak een ieder zich al erg enthousiast uit over de organisatie en het verloop van deze sportdag. Hierbij kunnen we ook een gigantisch compliment maken naar de organisatie die in handen was van korfbalvereniging Rood Wit met hun vele gedreven vrijwilligers. Verder is het goed om ook de ondersteuning van Goed Bezig Oldebroek en de inzet van studenten van Landstede Sport en Bewegen en het Agnieten College te noemen. Al met al waren er naast de 330 kleuters zo'n 100 vrijwilligers op de been om deze dag tot een gigantisch succes te maken! Ze kijken nu al uit naar volgend jaar!

Meer informatie Kangoeroeclub, klik hier

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment