img 5197

Woensdagmiddag 4 juni 2014 was na een afwezigheid van één jaar weer het schoolkorfbaltoernooi van korfbalvereniging Rood Wit, dit jaar de 32e editie. De schoolkorfbalcommissie heeft samen met de combinatiefunctionarissen sport gezocht naar een goede planning, opzet en organisatie van het toernooi. Na een tijd van voorbereiding en het mobiliseren van vele vrijwilligers op de woensdagmiddag in plaats de eerder gebruikelijke zaterdag kon om 13:00 uur de eerste bal gegooid worden. Er hadden zich in totaal 37 teams aangemeld voor vier categorieën; groep 3, groep 4, groep 5/6 en groep 7/8.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

De start was voor groep 3 en 5/6 die uiteindelijk om 15:15 uur hun finales afwerkten. In de finale bij groep 3 was de Oranjeschool te sterk voor de Klepperbelt. Bij groep 5/6 moest de Uilenhorst hun meerdere erkennen in opnieuw de Oranjeschool. De heer Bourquin kwam als sponsor namens de plaatselijke DA de prijzen uitreiken waarbij de kinderen erg enthousiast waren.

Ondanks een felle regenbui kon het toernooi gewoon doorgaan en konden de groepen 4 en 7/8 om 16:00 uur droog beginnen aan hun korfbaltoernooi.
Bij groep 4 ging de finale tussen de Bron en de Oranjeschool. Voor de derde keer deze middag ging de winst naar de Oranjeschool.
Ook bij groep 7/8 stond de Oranjeschool in de finale. Ze namen het op tegen de Goede Herderschool, deze school voorkwam dat de Oranjeschool 'vier op een rij' haalde en ging er met de winst en wisselbeker vandoor!

Tijdens het toernooi was er ook aandacht voor Fair Play en gezonde voeding. Scholen die zich met hun spel, maar ook supporters positief profileerde voor, tijdens en na het toernooi kon de Fair Play prijs winnen. Hierin werd ook nog gelet op het schoonhouden van het terrein en het tot je nemen van gezond eten en drinken. De school die hierin het meeste opviel was de Goede Herderschool. Zij werden vooral geprezen vanwege het opruimen van de kleedkamers, het terrein en de rustige en positieve sfeer onderling en langs de lijn. Voorzitter Wim Jansen overhandigde deze school dan ook de Fair Play Cup waar ze erg trots op zijn!

Bijzondere dank gaat uit naar de SKO uit Wezep die hun kwaliteit toonden in kinderopvang. Kinderen vermaakten zich bij hun tent prima en werden prachtig geschminkt. Daarnaast is Rood Wit ook alle gemobiliseerde vrijwilligers en sponsoren veel dank verschuldigd.

Alle scholen is gevraagd om over de opzet en uitvoering van dit jaar een digitaal evaluatieformulier in te vullen. Hierna zal ook de schoolkorfbalcommissie met Goed Bezig Oldebroek evalueren en de toernooidatum van 2015 bekend maken.

Mocht je enthousiast geworden zijn over de korfbalsport, kijk dan eens op www.roodwitwezep.nl voor meer informatie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment