julian

HATTEMERBROEK - De 9 jarige bmx-er Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek was samen met zo'n 2500 deelnemers van de partij in het Drentse Klazienaveen waar afgelopen weekend ronde 7 en 8 werden verreden van de BMX Euro League.

Zaterdag ronde 7 BMX Euro League

Julian, uitkomend in de leeftijdsklasse boys 9/10 had een sterk begin op zaterdag. Alle manches werden gewonnen en kwalificeerde zich bij de laatste 64. Daarna werden zowel de 1/8 finale als ook de kwart finale gewonnen. Daarmee was de kwalificatie voor de halve gerealiseerd. In die zeer sterke halve finale was het dringen geblazen in de eerste bocht en doordat de inhaalactie in de tweede bocht niet lukte moest Julian genoegen nemen met een 5e plek in de halve finale wat helaas uitschakeling betekende en geen finaleplek.

Zondag ronde 8 BMX Euro League

Met alle ervaringen van zaterdag nog vers in het geheugen werd zondag gestart met een drietal sterk gereden manches met o.a. de Nederlands kampioen al tegenstander. Met twee keer winst en één keer een tweede plek kwalificeerde Julian zich voor de 1/8 finale die ook gewonnen werd en ook de kwartfinale was een prooi voor Bijsterbosch. Kwalificatie voor de halve finale was een feit en de prestatie van gisteren geëvenaard. In die halve finale waar het gisteren niet helemaal wilde lopen werd sterk gereden en met een geweldige einsprint kwam hij als tweede over de finish. De finale was gehaald.

Finale

Voor meer dan 1500 man publiek is het rijden van een finale een spannende aangelegenheid, maar Julian wist z'n zenuwen goed onder controle te houden en kwam als vierde door de eerste bocht. In de derde bocht werd nog een aanval gedaan op een podiumplek en z'n voorligger moest alles uit de kast halen om Julian niet te laten passeren. Julian bleef uiteindelijk vierde. Een geweldige prestatie in dit zeer sterke Europese deelnemersveld.

De volgende wedstrijd is het komende pinksterweekend in het Duitse Weimar-Ahnatal voor de 3-nations Cup

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment