jurjanbloem3215

WEZEP - Afgelopen vrijdag werd er Dronten al weer de eerste selectiewedstrijd van de Kring NOV verreden door onze ponyruiters en -amazones voor de Gelderse Kampioenschappen 2014. De organisatie lag in handen van de Flevoruiters. Een aantal leden hebben weer hun best gedaan tijdens deze wedstrijd.
Esmay Schaftenaar verreed een dressuurproef in de klasse L2 met haar pony Shutterfly. Ze behaalde in haar rubriek een mooie 2e prijs. Voor de selectie staat de amazone nu op een gedeelde 1e plaats in de categorie C. Het springen verliep dit keer niet helemaal optimaal. Toch wist Esmay zich in de selectie als 1e te plaatsen in de klasse M categorie C.


Femke van Triest kwam met haar pony Prescilla aan de start in zowel de dressuur als het springen. De combinatie verscheen in de dressuur in de klasse B categorie D/E aan de start. De selectieproef was goed voor 194 pnt en dit was goed voor de 8e plaats. Voor de tweede proef behaalde de amazone 205 punten en hiermee mocht ze de 1e prijs in ontvangst nemen. In het springparcours viel er helaas een balk op de laatste hindernis.

Esmee Westerink is ook naar Dronten geweest met haar pony Cupido. De combinatie verscheen aan de start in het B springen. Er werd een 5e prijs behaald. Met haar andere pony Limouzine sprong de amazone een L parcours. In deze klasse werd er eveneens een 5e prijs behaald.

De familie Den Besten was ook aanwezig tijdens deze wedstrijd. Dianne kwam met haar pony D.J.'s Timberwood uit in de B dressuur categorie D/E. Ze behaalde 185 en 186 punten voor haar proeven en met deze resultaten viel ze helaas net buiten de prijzen. Willeke reed ook twee dressuurproeven met haar pony Den Deels Jarno in de klasse B categorie A/B/C. Ze behaalde 182 en 180 punten en de amazone staat nu op de 2e plaats in de selectie. Amanda tot slot had 83 punten in de Bixie-AA dressuur (84 punten is het maximum) met Den Deels Jarno en behaalde hiermee een fraaie 1e prijs en een prachtige poetstas met inhoud.
Al met al een geslaagde eerste selectiewedstrijd voor de dames. De tweede selectie zal volgende week zaterdag in Hattem worden verreden.

Paarden

Dit weekend werd er ook de eerste selectiewedstrijd voor de Kring NOV verreden. De wedstrijd werd op een groot terrein in Lelystad verreden en de organisatie lag eveneens in handen van de Flevoruiters te Dronten. Monique Vrolijken kwam met haar Charmante uit in de klasse M2 dressuur. Vorige week reed de amazone nog een oefenrondje op het concours in Kootwijk. In de eerste proef werd er een 1e prijs behaald met 194 punten. De tweede proef was goed voor 185 punten en een 3e prijs. Deze mooie resultaten waren een goed begin voor de eerste selectie. De selectieproef was goed voor 191 punten en hiermee mocht de amazone de 3e prijs ophalen. De tweede proef werd eerst onderbroken door 2 andere paarden in de ring. Na een tijdje kon de proef worden hervat. Ondanks twee dure fouten was de proef goed voor 192 punten en een 3e prijs.

Ilona Moeken-Souman verscheen aan de start in de klasse Z2. De selectieproef was goed voor 219 punten en dit was goed voor een 1e plaats. Aangezien de klasses Z1 en Z2 werden gecombineerd mocht Ilona de 2e prijs mee naar huis nemen. De tweede proef was goed voor 212 punten.

Ook kwamen er leden aan de start tijdens het springen. Jacqui Kalf sprong een B parcours met haar paard The Little One. De combinatie wist een 2e prijs te behalen.
Jurjan Bloem startte zijn paard Diego in het M springen. Er werd een 9e prijs behaald. In het Z springen behaalde de springruiter met zijn paard Copy Cat een 1e prijs.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment