OOSTERWOLDE - Onder prima voetbalweersomstandigheden heeft vrijdag alweer de achtenveertigste editie van het VSCO'61 Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. 13 jongens- en 13 meisjesteams met kinderen uit de groepen 7 en 8, en 7 teams met kinderen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg streden op de velden van sportpark De Heughte in Oosterwolde om de titel.

De wedstrijden begonnen om 9.30 uur. De in totaal bijna 400 jongens en meisjes speelden, aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa's, oma's en andere belangstellenden, vol enthousiasme hun wedstrijden.

Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij er goede inzet en strijd getoond werd. De deelnemende teams hebben hierbij leuk voetbal en spannende wedstrijden laten zien.

De finale bij de jongens, groepen 7 en 8, ging dit keer tussen de PWA uit Oostendorp en De Regenboog Oldebroek. De Regenboog heeft deze wedstrijd overtuigend met 3-0 gewonnen en hiermee de titel geprolongeerd. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen De Duif en CNS 't Loo en laatstgenoemde ploeg heeft deze wedstrijd gewonnen.

Bij de meisjes, groepen 7 en 8, heeft Het Octaaf uit Elburg de finale gewonnen van CNS 't Loo. Het werd na een spannende wedstrijd 1-0. De strijd om de derde en vierde plek ging in deze categorie tussen de PWA 2 uit Oostendorp en De Wegwijzer uit Oosterwolde. De Wegwijzer heeft deze wedstrijd gewonnen.

Bij de kinderen uit de groepen 5 en 6 werd De Duif 1 uit 't Harde poulewinnaar, en hiermee ook de eerste winnaar in deze categorie. De Duif bleef de PWA 1 uit Oostendorp maar net voor in de eindrangschikking. Het was een spannende strijd, welke werd beslist op basis van het aantal gescoorde voordoelpunten. De Duif had met 44 voordoelpunten 2 keer meer gescoord dan de PWA. De derde en vierde plaats in deze categorie gingen naar respectievelijk De Wegwijzer Oosterwolde 3 en de PWA 2 uit Oostendorp.

Foto's van dit toernooi zijn te vinden op de site van VSCO'61

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment