foto 3 1

OLDEBROEK - Vandaag 26 mei 2014 kwamen er twee Engelse E teams naar de vv OWIOS, te weten Bradfort Town FC U11 uit Blackpool. Ze speelden een wedstrijd tegen de Nieuwe E1 en E2 van van OWIOS. De wedstrijden begonnen rond de klok van 19:00 uur op het schitterende hoofdveld van de vv OWIOS. Om 18:00 uur kwam er een grote bus het parkeerterrein op rijden. Daar kwamen z'n 20 spelers en 15 begeleiders uit zetten.

Kijk HIER voor enkele foto's

Nadat ze eerst een stukje van het sportpark te zien kregen gingen de teams zich onder de tribune omkleden om zich klaar te maken voor de warming-up en vervolgens de wedstrijd van 2x 15 minuten. Wat opviel aan de Engelse spelers was dat ze al voetbalschoenen hebben met ijzeren noppen.

Om 19:00 uur floten de tweescheidsrechters (die normaal in de C1 en B1 spelen voor het nieuwe seizoen) af voor het begin van de wedstrijd. Aan het begin was het duidelijk zichtbaar dat OWIOSwel wilde voetballen, maar fysiek niet kon opboksen tegen die grote knapen. Qua positiespel deden de nieuwe E lichtingen van OWIOS niet onde voor hun tegenstander. Owios probeerde de bal goed in de ploeg te houden en via positiespel de aanval te zoeken.

Door dat Bradfort Town Youth FC fysiek sterker was en wat sneller, kwamen de Engelsen wat makkelijker alleen voor het doel van Owios.

Bij de E1 werd het 5-3 voor Bradfort Town Youth F. OWIOS E2 had het wel wat moeilijker deze avond, die verloor namelijk met 1-9.

Ondanks de nederlagen en het slechte weer was het toch goed om te zien dat OWIOS probeerde te voetballen tegen die grotere jongens. Ook was het goed om te zien dat iedereen genoot om tegen een ploeg uit het buitenland spelen.

Op dinsdag 27 Mei staat er nog een Nederlands Engels onderonsje op het programma, Owios C1 speelt dan tegen Clifton Rangers JFC. Aanvang 19.00 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment