wijk

OLDEBROEK - Vanaf nu kan iedereen zich weer inschrijven voor het vierde wijkvoetbaltoernooi dat dit jaar voor de tweede keer in de hele gemeente Oldebroek en ook in Oostendorp plaats vindt tussen vrijdag 20 en woensdag 2 juli. Iedereen die is geboren in het jaar 2001 tot en met 2005 kan meedoen zolang ze woonachtig zijn in de gemeente Oldebroek, Zuideinde, Kamperveen, Oostendorp of Elburg. Of je lid bent van een voetbalvereniging maakt niet uit, ook voor niet voetballende jongens en meisjes is er voldoende uitdaging en plezier te beleven tijdens het toernooi. Er zijn drie verschillende leeftijdscategorieën waar jij je met je team voor in kunt schrijven.

Waar het toernooi eerder ook nog open stond voor B- en C-junioren, hebben we die categorie dit jaar geschrapt. In plaats daarvan hebben we het leeftijdsverschil bij de jongste categorieën teruggebracht naar twee jaar. De organisatie is voor de toekomst nog wel aan het kijken of er voor de oudere leeftijdscategorie een pannatoernooi op dezelfde locaties plaats kan gaan vinden, dit in samenwerking met Straathoekwerk Nummer 13. Een combinatie met het wijkvoetbaltoernooi is voor dit jaar nog te vroeg.

Tijdens het toernooi zijn in zeven wijken in de gemeente voorrondes en de winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor de grandioze finales die dit jaar op woensdagmiddag 2 juli plaats zullen vinden bij VSCO in Oosterwolde. Er wordt vier tegen vier gespeeld in een opblaasbare boarding waarbij keepen met de handen niet is toegestaan. Meisjes spelen in de voorronde tegen jongens maar mogen per categorie één jaar ouder zijn. De vier best presterende meisjesteams per categorie worden ook uitgenodigd voor de finaledag om dan onderling te strijden wie het beste meisjesteam van de gemeente is.

Naast een mooie beker en de eer zijn er nog meer leuke prijzen te winnen, waaronder gratis entree voor zwembad de Veldkamp en een bezoek aan een wedstrijd van PEC Zwolle in het seizoen 2014-2015. Deelname is gratis maar je moet je met je team wel even inschrijven. De gratis deelname hebben we te danken aan tal van ondernemers van binnen en buiten de gemeente die ondersteunen met financiële of materiële middelen.

De organisatie is in handen van de combinatiefunctionaris sport van Goed Bezig Oldebroek en de voetbalverenigingen in de gemeente Oldebroek: Noord Veluwe Boys, OWIOS, VSCO'61 en WHC.

Meer informatie over het toernooi, de locaties en hoe je op te geven is te vinden op de website: www.wijkvoetbal.nl De inschrijving loopt tot en met maandag 16 juni.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment