WEZEP - De Wezepers hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in Birdaard. Rood-Wit speelde daar tegen NQL. Even leek het internationaal met de Friese taal en naamplaats, maar bij binnenkomst van het plaatsje reed de platte wagen met strobalen en een kampioensteam voor hen. Gelukkig, toch Nederland. Met een ook een Hollands windje en lekker geurend gras gingen de Wezepers de strijd aan om de twee punten. Zwaarbevochten en met moeite wisten zij zich staande te houden, maar verdiend met een 10-12 gingen de punten mee naar Wezep.

Het begin van de wedstrijd was matig. NQL kwam met 0-2 voor. Rik Groeneveld maakte met twee afstandschoten de stand gelijk. Rood-Wit was de betere ploeg, maar verzuimde de kansen af te maken. Ze lieten NQL nog steeds in de wedstrijd te komen. Net voor rust kreeg Rood-Wit meerdere malen de kans de stand op 4-8 te zetten, maar weerom lieten zij NQL terug komen op 5-7.

De Wezepers hadden moeite met de lengte van de heren en het terugzakken van de spelers. De tweede helft ging dit beter en ook de verdediging stond als een huis. Veel ballen werden er onderschept en zo kon Rood-Wit langzaam uitbouwen naar een voorsprong. Arjen de Haan maakte met een doorloopbal een belangrijke punt. Hij bracht de stand op 6-10. Even geloofde NQL in om dichterbij te komen, maar dit werd snel de kop ingedrukt. Met nog 2 minuten op de klok stonden de Wezepers op een 8-12 voorsprong en de eerste winst van een uitwedstrijd kon hen niet meer ontgaan!

Rood-Wit sluit de veldcompetitie af met een derde plek en daarmee is tevens het doel behaald. Het team heeft up en downs gehad, maar zijn er sterker en volwassen uitgekomen. Volgens seizoen zal de ploeg onder leiding van Rob van Marle verder gaan. De ploeg bedankt nogmaals Jurrie Steenkamp voor zijn goede beleideling en zij bedanken ook alle supporters en sponsor BBG Bouw voor hun steun! Tot ziens in het nieuwe seizoen!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment