Door Wout Ramaker

NUNSPEET/WEZEP - WHC moest aantreden in Nunspeet in de nacompetitie om het begeerde hoofdklasseschap veilig te stellen. Er moeten 2 wedstrijden worden gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 winst voor d'Olde Veste'54 op Nunspeet.

Nunspeet moest winnen om nog zicht te houden op promotie. WHC was nagenoeg compleet, alleen Jeffrey van Amersfoort en Yordi Veldman waren nog niet wedstrijd fit. Precies 34 jaar geleden won WHC de beslissing wedstrijd tegen SDCP ook in Nunspeet.

De wedstrijd:
WHC begon goed en was een paar keer gevaarlijk uit voorzetten van Jurian van den Brink, Jonathan van Marle had koppend het vizier nog niet op scherp staan. Even later een uitstekende aanval over veel schijven die door Semol Souhuwat op de binnen kant van de paal werd geschoten, de bal ging achter keeper Ruizendaal het veld weer in. Pech voor WHC in die beginfase. Nunspeet probeerde het met ballen op de sterk spelende Peter Huijgen maar zijn schoten misten richting. Tjeerd Korf probeerde het met een paar acties maar de schoten gingen naast of over. WHC moest alert blijven op de uitbraken van Nunspeet. Ondanks dat men het betere van het spel had.

Een kwartier lang was er een soort status quo waarin weinig gebeurde maar net voor rust leefde de wedstrijd weer op. De felle Jurian van den Brink bleef jagen op de achterhoede van Nunspeet maar de mede spelers waren hier niet scherp genoeg om die mogelijkheden te benutten. Net voor rust brak Huijgen door en werd even vastgehouden door Jesper Beunk die geluk had dat scheidsrechter van dienst Dhr Beltman geel trok voor doorgebroken speler. Een penalty was echter een feit en die werd onberispelijk binnen geschoten door Peter Huijgen 1-0. Zo ging WHC met een kater de rust in.

Tweede helft:
WHC begon wat vertwijfelend aan het tweede bedrijf, Jesse Betaze was vervangen door Ibrahim Tuncer om meer druk naar voren te kunnen geven . Jesper Beunk verloor de bal waar Huijgen oppikte, de voorzet was net niet op maar voor Eyup Terlemez. Nunspeet had af en toe wat overtredingen nodig om WHC te ontregelen wat ze later zou opbreken. Caleb Rahajaan schoot via een verdediger een vrije schop naast maar ging steeds beter spelen en pakte goed de ruimte. Na drie hoekschoppen vlak na elkaar goed aangesneden door Caleb Rahajaan was het Ibrahim Tuncer die de 1-1 op het scorebord bracht. Even later was het Termelez die alleen voor Frans Koornberg opdook maar Frans was en bleef de baas. Na 65 minuten werd lars ten Dolle met een overtreding en zijn tweede gele kaart van het veld gezonden. Echter Nunspeet bleef vechten en knokken voor een goed resultaat. Hein Daalmeijer had maar zo een hoekschop binnen kunnen koppen, WHC moest alle zeilen bijzetten om niet opnieuw tegen een achterstand aan te lopen.

Tjeerd Korf kreeg steeds meer ruimte, Daalmeijer kwam steeds veel snelheid te kort om hem te stuiten. Een voorzet werd naast gekopt door Ibi Tuncer. WHC zette steeds meer aan. Na weer een overtreding van Patrick Pluim wist hij zonder een kaart te hebben gezien hoe laat het was en liep met het schirt over zijn hoofd richting catacomben. Nunspeet deed zichzelf hiermee erg tekort, door de domme kaarten op het middenveld en kleurde hiermee7 x geel en 2x rood.

Langzamerhand stapelde WHC kans op kans maar Nunspeet hield nog steeds stand. Nadat Bunyamin Özkok voor open doel had gemist mocht Rossi Dati het proberen in de punt van de aanval. Ook Rahajaan ging zich steeds meer met de aanval bemoeien omdat hij geen tegenspeler meer had, Nunspeet stond immers nog met maar 9 man in het veld. Zelfs met z'n negenen zag Nunspeet kans om uit te breken maar het schot van Bob van Gemert werd via de lat overgetikt door Koornberg. Een diepe bal op Jurian van den Brink leek niet haalbaar maar kon toch nog net voorzetten, Jonathan van Marle stond zo vrij als een vogel en kon WHC op voorsprong koppen 1-2 . WHC had zeker de marge moeten vergroten door Rossi Dati die vrij inkopte op de paal en de rebound via buitenkant andere paal naast schoot. Maar het bleef bij 1-2 waar in Wezep volgende week om 14: 30 uur de absolute finale volgt.

De penalty serie werd gewonnen door WHC met 4-2, met name door een hilarisch hoogte puntje. Peter Huijgen dacht Frans Koornberg met een Panenka te kunnen verschalken. Koornberg viel op de knie naar rechts maar stond snel op om de bal met de linkerhand simpel tegen te vangen. Uit euforie werd de bal mijlen ver omhoog getrapt door Koornberg.
Omdat ik nog steeds geen info heb ontvangen omtrent de penalty's bij evt gelijke stand volgende week, moet u de website in de gaten houden voor uitleg.

WHC

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment