OOSTERWOLDE - In de thuiswedstrijd van de tweede ronde van de nacompetitie moet VSCO'61 A1 duidelijk haar meerdere erkennen in De Tubanters 1897 A1. Er wordt thuis met maar liefst 1-6 verloren, waardoor de uitwedstrijd in Enschede volgende week een formaliteit lijkt. Bij rust was het al 1-5. Gelukkig herstelt VSCO'61 zich enigszins in de tweede helft waardoor de schade beperkt blijft tot 1-6.

Door dat VSCO'61 A1 de eerste ronde van de nacompetitie tegen ZAC glansrijk had doorstaan, waren de verwachtingen vooraf toch wel wat hoog gespannen bij het in groten getale opgekomen publiek. Voor een goed gevulde tribune wist VSCO'61 A1 die verwachtingen geen moment waar te maken. Al in de achtste minuut wisten De Tubanters de score te openen na een fout van de rechtsback van VSCO'61. In eerste instantie leek de keeper die fout te kunnen herstellen, maar de grabbelende keeper Alex Grootenhuis zag de bal toch over de achterlijn verdwijnen doordat de linksvoor van De Tubanters succesvol stoorde.

Weer acht minuten later stond het al 0-2 nadat De Tubanters op overtal voor het doel van VSCO'61 verschenen na balverlies op het middenveld. Daarna deed VSCO'61 iets terug, maar helaas spatte een schot van Danny Augustin op de lat uiteen. In de dertigste minuut maken De Tubanters 0-3 door een schot van net buiten de zestien, dat de keeper niet goed zag aankomen. In de 39ste minuut scoren De gasten uit Enschede hun vierde goal, doordat een vrije trap op de zestien strak in de linkeronderhoek wordt ingeschoten. De ruststand van 0-5 wordt bereikt via een penalty na een overtreding in de zestien.

In de rust vonden er maar liefst drie omzettingen plaats, waardoor het vooral verdedigend wat beter stond. Voorin wist de in het veld gekomen Bart Schoonhoven door zijn inzet de opbouw van de tegenstander al vroeg te storen. Vijf minuten na de rust wist VSCO'61 wat terug te doen, doordat Dominique van de Grift de rebound van een door hemzelf genomen penalty wist in te schieten. Tien minuten later bepaalden De Tubanters de eindstand op 1-6 via een vloeiende aanval over drie schijven nadat ze halverwege de eigen helft de bal hadden veroverd.

Hoewel VSCO'61 nog tweemaal wisselde, veranderde dat het spelbeeld niet echt. Voorin werden er geen echte kansen afgedwongen en de betere mogelijkheden waren toch voor De Tubanters. Keeper Alex Grootenhuis wist erger te voorkomen, doordat hij in de eindfase diverse keren De Tubanters met fraaie reddingen van scoren wist af te houden.

Volgende week speelt VSCO'61 A1 de return om 12.30 uur op sportpark Zuid Eschmarke in Enschede.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment