Bron: WHC Wezep

WEZEP - Vandaag, 24 mei, wordt in de nacompetitie de Veluwse derby tussen Nunspeet en WHC gespeeld. Nunspeet verloor afgelopen zaterdag verdiend van d'Olde Veste'54 uit Steenwijk. Vandaag speelt WHC in Nunspeet voor de laatste kans. WHC speelt bij een redelijk resultaat de absolute finale op 31 mei in Wezep tegen d'Olde Veste'54.

Er staat dus veel op het spel vandaag zaterdag voor beide partijen. Hopelijk weten weer veel WHC supporters, jeugd en senioren de weg naar sportpark de "Wiltsangh" te vinden om de blauwwitte formatie te steunen om met veel eigen kweek in de hoofdklasse te blijven volgend seizoen.

Nunspeet verloor de eerste wedstrijd van d'Olde Veste'54. Nunspeet liet zich aftroeven door een gemotiveerde tegenstander die fel op de bal was. Nunspeet wilde het voetballend oplossen, maar kwam nauwelijks voor het doel van d'Olde Veste'54. De Steenwijkers misten in de eerste helft een paar uitstekende kansen en een aantal mogelijkheden, ook werd de bovenkant van de lat geraakt na een inzet vanaf de linkerkant.

Na 61 minuten spelen een eerste echte doelpoging voor de Nunspeters. Even later viel de 1-0 door Marne Bakker die vrij bij de tweede paal kon binnen koppen. Daarna zette Nunspeet wel aan en moest de doelman van d'Olde Veste'54 een paar reddingen verrichten. De rechtsback Wouter Bult bezondigde zich aan een flinke overtreding op Eyup Terlemez en mocht blij zijn dat scheidsrechter Paarhuis uit Ommen coulant was en geel trok. Even later weer een overtreding van dezelfde

Bult en toen was het tweede geel genoeg voor rood. Met 10 man moest d'Olde Veste'54 verder en Nunspeet werd steeds dreigender. Een counter maakte een einde aan de illusies van Nunspeet weer was het Marne Bakker die scoorde 2-0. Peter Huijgen redde de eer om vrij nonchalant een vrije trap prima in de bovenhoek te plaatsen 2-1. Strafschoppen serie verliep als volgt: Voor Nunspeet waren Michel Hup, Peter Huijgen en Patrick Pluim trefzeker. Bram Zwaan miste. Doordat Gerben Jan Ruizendaal twee strafschoppen stopte en er één werd gemist door d'Olde Veste '54 won Nunspeet nog wel de strafschoppenserie.

Nunspeet werd met 50 punten derde achter kampioen DFS en WVF in de eerste klasse D nadat het vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse C. WHC had alle kans om zich veilig te spelen maar verloor de laatste 3 wedstrijden. Al leek het er in de winterstop op dat men wel eens rechtstreeks zou kunnen degraderen. Onder andere met overwinningen na de winterstop op AZSV, Berkum, ACV, SVZW en Drachtster Boys wist men toch voldoende punten te halen voor de nacompetitie. In de winsterstop speelden Nunspeet en WHC een niets zeggende oefenwedstrijd tegen elkaar en WHC won met 2-5. 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment