OLDEBROEK - Maandag 26 mei tekenen de Paardensportvereniging Noord Veluwe en de gemeente Oldebroek een intentieovereenkomst. Beide organisaties maken daarin afspraken over de verplaatsing van de vereniging naar een nieuwe locatie. Alle partijen zetten zich in om realisatie van een nieuwe accommodatie aan de Laanzichtsweg tot stand te brengen.

Na de uitspraak van de Raad van State in 2011 is bekeken of de vereniging op de oude locatie aan de Brandsweg kon blijven of dat er een beter alternatief is. Dit is gezamenlijk gevonden in de locatie aan de Laanzichtsweg.

Op weg naar een toekomst

"Voor de vereniging was het een traject met gemengde gevoelens. Na jaren van onzekerheid dacht de vereniging een nieuwe vaste plek te hebben gevonden aan de Brandsweg, totdat het college hier een streep door haalde" aldus de voorzitter van de PSV. Eind maart 2014 diende de PSV, op aanraden van de gemeente, een principeverzoek in voor de nieuwe locatie en het college reageerde positief. Het ondertekenen van de overeenkomst is een belangrijke volgende stap in het proces.

Respect

De gemeente Oldebroek is verheugd over de ontwikkeling. "Het college heeft veel respect voor de moedige en verstandige keuze van de PSV voor de Laanzichtsweg. Prestaties van PSV-ruiters op concoursen tonen aan dat de vereniging bestaansrecht heeft. De keuze voor de Laanzichtsweg betekent dat de twee paardensportverenigingen in de gemeente geografisch beter zijn gespreid dan op dit moment het geval is. Ik wens de PSV alle goeds bij de verdere realisatie van hun nieuwe accommodatie aan de Laanzichtsweg" aldus wethouder Carlo van Dijk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment