Door Gerrie Mulder

WEZEP - Ruim 1250 vrijwilligersuren verder en de avondvierdaagse Wezep eo 2014 is een feit. En wat voor een 4daagse. In oktober 2013 heeft de eerste vergadering van de Projectgroep A4d Wezep eo plaats gevonden. In november is de vergunning aangevraagd en is het overleg met de scholen geweest. Januari hebben we de routes globaal vastgesteld en ons verdiept in het project e-learning van de opleiding tot verkeersregelaar. In februari zijn de vrijwilligers benaderd en het project e-learning gestart. De routes zijn verder uitgewerkt, voorgelopen en er is een tijdsplanning aan gegeven zodat de planning voor de verkeersregelaars gemaakt kan worden. In april zijn de dinsdagavond routes door omstandigheden allemaal weer gewijzigd en het traject van uitschrijven, voorlopen, tijdsplanning enz. is weer opnieuw begonnen. Mei was de maand van de inschrijvingen. Digitaal en aan huis, in de week voorafgaand aan het evenement, waren er al ruim 1200 aanmeldingen. Alle inspanning heeft uiteindelijk geresulteerd in een avondvierdaagse waar 1286 deelnemers aan mee hebben gedaan. Zij hebben in totaal 8860 km afgelegd.

Drie zorginstellingen en 11 scholen hebben meegewandeld. In bovengenoemde vrijwilligersuren zijn de uren van de zorginstellingen en scholen niet meegenomen. Ook de vrijwilligers van deze organisaties hebben vele uren in een goed georganiseerd geheel gestoken.

Er was een route voor minder validen van ongeveer 5 km, en routes van 5, 10 en 15 km. De gemeentes Hattem en Kampen hebben we aangedaan met de 10 en 15 km wandelaars. IJsselvliedt, het Vinkennest, het waterwingebied en Oldhorst zijn gebieden die te mooi zijn om niet doorheen te wandelen. De kinderboerderij heeft dinsdag en woensdag haar hekken opengesteld voor de wandelaars van de 5 km en voor de minder validen.

In totaal hebben 45 verkeersregelaars, 6 personen inzet Start en Finish en 16 controleposten (veelal voor de Maatschappelijk Stage van het Agnietencollege) het mogelijk gemaakt om de avond4daagse weer een waar feest te maken. De projectgroep waardeert hun inzet enorm. Fijn was de samenwerking met de wijkagent. Hij was meerdere avonden paraat om de organisatie te ondersteunen. De Boni supermarkt heeft alle wandelavonden de vrijwilligers voorzien van een pakje drinken en een appel. Bijna geheel in de stijl van GOED BEZIG Oldebroek die dinsdagavond en tijdens het defilé aanwezig was om "ik loop op water" en "gezond belonen" te promoten. De EHBO was alle dagen paraat met de caravan op de route en 2 personen bij Start en Finish. Gelukkig hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan.

Het defilé was een waar feest. Wat geweldig dat alle wandelaars worden aangemoedigd om de laatste mijl te volbrengen. De aan- en omwonenden van de Noordsingel worden hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid. Het publiek langs de kant, de JVLS, de Eendracht, de VLS en de Kleikloeten hebben de deelnemers de laatste meters naar Start en Finish geholpen. De luchtbogen van de firma's van Werven en E-bike van der Put markeerden het feestgedeelte via "De Laatste Loodjes". Bij Start en Finish wachtte de felbegeerde medaille op de deelnemers.

De avondvierdaagse 2015 wordt gehouden van 1 tot en met 4 juni. Van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De projectgroep avondvierdaagse Wezep eo bedankt iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om dit geweldige evenement in de gemeente Oldebroek mogelijk te maken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment