huur

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek en Stichting Circuit Oldebroek (SCO) hebben nieuwe afspraken gemaakt over het gebruik van het terrein de Bargen in 't Loo. De afspraken zijn opgenomen in de bestaande huurovereenkomst tussen SCO en de gemeente. Burgemeester Hoogendoorn en Henri Bekenkamp, voorzitter van SCO, hebben op maandag 19 mei 2014 de nieuwe afspraken ondertekend. SCO huurt het terrein al jaren van de gemeente voor het organiseren van motorcrosswedstrijden, meestal in het Paas- of Pinksterweekend.

Omdat de FIM de veiligheidsvoorschriften voor circuits heeft aangescherpt, moest ook het circuit op de Bargen worden aangepast. Het is noodzakelijk de veiligheidszone langs de baan te verbreden om ook in de toekomst (inter)nationale wedstrijden te kunnen houden. Omdat de Bargen een natuurgebied is, kon het aanpassen van de baan alleen plaatsvinden met medewerking van de Provincie en de gemeente.

Nieuwe spelregels

De Provincie heeft voor het project een verklaring van geen bedenkingen afgegeven op grond van de Natuurbeschermingswet. De gemeente heeft haar medewerking aan SCO toegezegd onder de voorwaarde dat er niet meer bomen worden gekapt dan strikt noodzakelijk en dat er substantieel wordt herplant. Ook moeten omwonenden van de Bargen bij het proces betrokken worden. Daarnaast heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld. Deze spelregels hebben betrekking op alle werkzaamheden die SCO uitvoert voorafgaand aan een evenement. Er zijn afspraken gemaakt over de periode van opbouw, eindtijden en het gebruik van grondverzetmachines. Om deze spelregels ook een officiële status te geven, zijn ze opgenomen in de huurovereenkomst.

Crosswedstrijden behouden

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is blij dat met inachtneming van diverse belangen het mogelijk is gebleken het circuit aan te passen en zo de motorsport en de jaarlijkse crosswedstrijden voor Oldebroek te behouden. Voorzitter Henri Bekenkamp: "De KNMV heeft een voorkeuring uitgevoerd voor de baan. Het resultaat van de voorkeuring was positief, daar zijn we erg blij mee. "

Op zaterdag 7 en Pinkstermaandag 9 juni wordt op circuit 'de Bargen' weer volop gecrosst. Dit jaar staan het NK Jeugd en ONK Solo op het programma.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment