OWIOS

OLDEBROEK -  OWIOS boekte een knappe overwinning in Scherpenzeel tegen Valleivogels. OWIOS versloeg Valleivogels met 3-2 en grote man met 3 doelpunten was Hendrik Uitslag. Hiermee revancheerde OWIOS zich van het gelijke spel tegen sv Lelystad ’67. Het asfalt op het hoofdveld van Valleivogels is ingeruild voor een prachtig, nieuw kunstgrasveld waarop het prima voetballen is. OWIOS begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Robin Hop en aanvoerder Bennie Veldhoen. Zij werden prima vervangen door junior Arjen Hoogland en Corné Hamelink.

OWIOS voelde zich op het nieuwe kunstgrasveld vanaf begin thuis en draaide Valleivogels de duimschroeven aan. OWIOS was fel en had het middenveld in handen. Na ruim een kwartier werd Hendrik Uitslag aan de zijkant van het veld onderuit geschoffeld door doelman Schuckmann en dat leverde een terechte gele kaart op. Na een half uur kwam OWIOS verdiend op voorsprong. In een sublieme aanval door het midden bereikte Erik van Haagen zijn medespeler Corné Hamelink en zijn steekpass werd op waarde geschat door Hendrik Uitslag. Uitslag maakte geen fout en zette OWIOS op voorsprong. Enkele minuten later kwam Corné Hamelink net tekort om het schot van Van Haagen die caramboleerde in de doelmond tot doelpunt te promoveren. Vlak voor rust kwam Valleivogels langszij. Een vrije trap van Valleivogels ging over iedereen heen en Jorino Kleijn controleerde de bal en schoot via de binnenkant van de paal diagonaal binnen. Op slag van rust kwam OWIOS toch weer voorsprong. Met een kapbeweging speelde Hendrik Uitslag zijn tegenstander uit en daarbij werd hij onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door hemzelf onberispelijk binnengeschoten. In blessuretijd was doelman Schuckmann nog attent om een vrije trap van Erik van Haagen onder de deklat vandaan te tikken.

In de 2e helft kroop Valleivogels meer uit haar schulp. Na een uur spelen kwam OWIOS goed weg. Eerst werd een grote kans overgeschoten en enkele minuten later was het doelman Herold Ponstein die zijn goal verkleinde en Jorino Kleijn van scoren afhield. In de laatste 25 minuten kwam Iwan Eleveld in het veld en dat zorgde weer voor extra dreiging en hier had de verdediging van Valleivogels haar handen vol aan. Een kwartier voor tijd leek OWIOS het duel in het slot te gooien. Een pass van Arjan Boon werd door Hendrik Uitslag meegenomen en alleen voor de keeper maakte hij wederom geen fout en zette OWIOS op 1-3. In het laatste kwartier gooide Valleivogels alle schroom van zich af. Nadat Arjen Hoogland de bal net buiten het strafschopgebied ongelukkig via zijn eigen hand kopte, kwam OWIOS met de vrije trap nog goed weg. Vlak voor tijd kreeg Valleivogels toch de aansluitingstreffer. Een voorzet voorbij de 2e paal werd terug gekopt en voor het doel had Erik van Eem geen probleem de aansluitingstreffer te maken. In de laatste minuten onderscheidde Herold Ponstein zich nogmaals door een afstandsschot op prachtige wijze uit de hoek te halen en te verwerken tot corner. In blessuretijd kwam er in de stand geen verandering meer en kon OWIOS 3 belangrijke punten bijschrijven aan het totaal. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft OWIOS 10 punten voorsprong en kan zich as. zaterdag definitief veilig spelen.

As. zaterdag speelt OWIOS thuis om 14.30 uur tegen AVW ’66.

Opstelling: Ponstein, Boer, M. Hoogland, A. Hoogland, Boon, Bastiaan, Van ’t Hul, Hamelink (65. Eleveld), Van Haagen, Uitslag, Balk

Scoreverloop:

’29 – 0-1 Hendrik Uitslag

’42 – 1-1 Jorino Kleijn

’45 – 1-2 Hendrik Uitslag (pen.)

’77 – 1-3 Hendrik Uitslag

’84 – 2-3 Erik van Eem

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment