VSCO

OOSTERWOLDE - In de thuiswedstrijd tegen AVW’66 lijdt VSCO’61 een gevoelige 1-2 nederlaag. Hierdoor ziet VSCO’61 het degradatiespook steeds dichterbij komen. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg zal er de komende weken punten gepakt moeten worden om niet in de nacompetitie te belanden.

Na een aftastend begin trok AVW’66 in de eerste helft langzaam het spel naar zich toe. Uit een hoekschop kopte Jelmer Goedhart in, maar doelman Arjan ten Klooster verwerkte de bal tot hoekschop. Ook hield hij zicht op een schot van Robin van Otegem in de korte hoek. Jurre Goedhart zag zijn kopbal uit een voorzet van rechts naast het doel verdwijnen.

Een aderlating voor VSCO’61 was dat Sander Stange in de 23e minuut met een gebroken neus het veld moest verlaten.  Jim Strieker kwam voor hem in het veld. Veel kansen werden er niet gecreëerd in de eerste helft. VSCO’61 was voor rust nog een keer gevaarlijk via Beert Bonestroo, maar zijn gesmoord schot verdween in de handen van doelman Joep Smulders.

De tweede helft begon tumultueus. Al na vijf minuten legde de pietluttig fluitende scheidsrechter De Wit de bal op de penaltystip na een vermeende overtreding van VSCO’61. Jelmer Goedhart schoot de bal tegen de onderkant lat en de bal stuiterde het veld weer in. Na een kwartier was het raak aan de andere kant. Een lichte duw in de rug van Luca Veldhoen werd eveneens bestraft met een strafschop. Remco van ’t Hul wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-0 binnen.

VSCO’61 leek op rozen te zitten, temeer omdat De Kanaries in de tweede helft het betere van het spel hadden. Toch kwam VSCO’61 bedrogen uit. Slecht verdedigend werk zorgde er voor dat Robin van Otegem de 1-1 kon binnen tikken. Vijf minuten later keek VSCO’61 tegen een 1-2 achterstand aan. Na opnieuw weifelend optreden in de defensie wist Jelmer Goedhardt hier dankbaar gebruik van te maken en tikte de 1-2 binnen.

VSCO’61 mocht uiteindelijk nog de handen dichtknijpen dat de achterstand niet groter werd. Scheidsrechter De Wit kende terecht een penalty toe, maar nu was het Robin van Otegem die de bal hard overschoot. In de slotfase moest VSCO’61 verdediger Etienne van Dijk nog met rood van het veld nadat hij de doorgebroken Robert van Otegem onreglementair stopte. VSCO’61 kan haar wonden likken. Veel tijd heeft het niet, want dinsdagavond wacht de thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste Veensche Boys.    

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment