OWIOS

OLDEBROEK -  In de wedstrijd tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat speelde OWIOS met 1-1 gelijk. In een troosteloze ambiance, waar de supporters uit Oldebroek duidelijk in de meerderheid waren, konden ook de hoofdrolspelers de toeschouwers niet vermaken. Ondanks veel inzet waren er weinig hoogstandjes te bewonderen.

Op een zeer slecht en kneiterhard veld dienden de spelers van OWIOS en sv Lelystad elkaar te bestrijden. Ondanks het warme weer en het veld dat geel wordt heeft de gemeente Lelystad het natuurgras nog niet gesproeid en met de kleigrond wordt het heel hard. Beide ploegen hadden hier last van om de bal makkelijk te laten lopen en werd het een strijd van hard werken van beide kanten en dat kwam het voetbal niet ten goede.

Hoe langer het doelpunt uitbleef, hoe meer Lelystad er ook in ging geloven. Na een half uur had OWIOS de eerste kans, maar Mike Bastiaan schoot de teruggelegde bal hoog over. Vlak voor rust diende Herold Ponstein voor het eerst in actie te komen om een volley onschadelijk te maken. In blessuretijd behoedde de paal OWIOS om op voorsprong te komen. Iwan Eleveld haalde de achterlijn en zijn voorzet werd via een hakbal door Hendrik Uitslag op de paal geschoten.

Na 60 minuten leek dan toch eindelijk de ban gebroken te zijn. De goed ingevallen Corné Hamelink veroverde op het middenveld de bal en uiteindelijk was hij zelf het eindstation door de bal van dichtbij hard in het doel te schieten. Iedereen in Oldebroek dacht dat het verzet wel gebroken zou zijn uit Lelystad. Echter, binnen twee minuten stond de stand weer gelijk. Een verre uittrap belandde achter de verdediging en de uitkomende doelman Ponstein werd verrast door de hoog opstuitende bal en vervolgens was het voor Richards een koud kunstje om de bal in het doel te lopen en de stand op 1-1 te brengen. Dit gaf een extra motivatie voor Lelystad en domper voor OWIOS. Beide ploegen gingen nog vol voor de winst en deze had aan beide kanten kunnen vallen. Over de inzet was niet te klagen, maar OWIOS maakte het zichzelf ontzettend lastig doordat het middenveld veel te hoog stond en er een enorme gaten ontstonden op het middenveld. Met deze ruimte wist Nathaniel Will wel raad en vaak was de 2e bal op het middenveld voor hem. Sv Lelystad ’67 kreeg nog enkele mogelijkheden om de winst te pakken, maar ook OWIOS kreeg nog enkele grote kansen om de drie punten mee te nemen naar Oldebroek. In de stand kwam geen verandering meer en dat zou voor deze wedstrijd wellicht ook teveel van het goede geweest zijn. De weg naar een top 5 a 6 in deze competitie lag voor het oprapen voor OWIOS, maar daarvoor laat OWIOS toch teveel punten liggen. Door deze ene punt heeft OWIOS 10 punten voorsprong met nog 5 wedstrijden te gaan op een degradatieplek

Komende week speelt OWIOS 2 wedstrijden. As. dinsdag om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Valleivogels in Scherpenzeel. Volgende week zaterdag speelt OWIOS thuis om 14.30 uur tegen AVW ’66.

Opstelling: Ponstein, Boer, M. Hoogland, Hop (65. A. Hoogland), Boon, Bastiaan, Van ’t Hul, Van Haagen (80. Vorsselman), Eleveld, Uitslag, Balk (46. Hamelink)

Scoreverloop:

’60 – 0-1 Corné Hamelink

’62 – 1-1  Chendley Richards

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment