thumbnail 07bd4086 1e6e 42be b040 9789cd0f11d1

OLDEBROEK -  Zaterdag 14 mei wordt de tweede wedstrijd in de Reggeborgh Marathon Inline Cup 2022 verreden in Oldebroek, georganiseerd door Skeelerclub Oldebroek. Vanwege de coronamaatregelen ging in 2020 en 2021 een streep door het bekendste skeelerevenement dat in het verleden altijd op Koninginne- en later op Koningsdag werd verreden. Op de laatste editie in 2019 konden helaas niet alle onderdelen verreden worden. Regen zorgde ervoor dat de heren marathonwedstrijd afgelast moest worden. De dames marathonwedstrijd werd in 2019 gewonnen door Bianca Roosenboom.

Zaterdag 14 mei zal het startschot klinken voor de 36e editie. Het parkoers van bijna 800m ligt rondom het gemeentehuis in Oldebroek. De toegang is gratis. De dames starten om 17:00 uur en de heren om 18:30 uur. Oldebroeker Ewout Beijeman zal aan de start verschijnen van deze marathon.

Voorafgaand aan de marathons start om 16:00 uur eerst een ander skeeleronderdeel, 100m sprint. Twee rijders sprinten tegen elkaar over 100m op de Van Asch van Wijcklaan. De 100m sprint op de weg is sinds enkele jaren een NK-onderdeel.

De marathonwedstrijd is onderdeel van de Reggeborgh Marathon Inline Cup en de tweede wedstrijd die verreden wordt in een serie van marathons. Op 3 mei startte de cup met de ‘Klim van Steenwijk’, waar de winst bij de heren ging naar Bart Swing (BEL) voor Bart Hoolwerf en Gary Hekman. Bij de dames won Marijke Groenewoud voor Elsemieke van Maaren en Fleur Veen.

Skeelerclub Oldebroek organiseerde eerder dit jaar op 9 april een regionale jeugdwedstrijd in de Stouwdamcompetitie op de skeelerpiste in Oldebroek. Op 17 augustus zal de vereniging een regionale seniorenwedstrijd om de Free-Wheel Inline Cup organiseren. Daarnaast organiseert Skeelerclub Oldebroek verschillende vrijdagavonden op de skeelerpiste open clubjeugdwedstrijden in de B&K Metselwerkencompetitie. De eerste wedstrijd is op vrijdag 20 mei, aanvang 18:30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment