Door Gerie Mulder

WEZEP - De kinderen waren er klaar voor, scholen en haar vrijwilligers, de organisaties die de wandelvierdaagse voor de minder validen mogelijk maken, de kinderopvang, individuele wandelaars, EHBO Wezep, Goed Bezig Oldebroek, de vrijwillige verkeersregelaars, controleposten en medewerkers Start en Finish en natuurlijk de Projectgroep A4d Wezep eo.

En we gingen van start. Klokslag 18:00 uur werden zoals elk jaar de routes uitgedeeld, de verkeersregelaars stonden op de weg om de wandelaars veilig over te laten steken. Lange linten wandelaars trokken weer door Wezep en haar mooie omgeving.

Rolstoelers werden door Wezep Oost geduwd, 5 km wandelaars gingen via de Stationsweg naar de villawijk en door het waterwingebied terug. De 10 en 15 km wandelaars zijn via de carpoolplaats Hattem langs de A50 naar de Leemculeweg gelopen en via het waterwingebied terug naar Wezep.

De door de projectgroep opgehangen pijlen waren weggehaald waardoor meerdere groepen wandelaars een bredere strook van het waterwingebied hebben gezien dan de route aangaf.

Wel heeft dit mooie plaatjes voor diverse plakboeken opgeleverd.

Sommige wandelaars hebben toch nog een controlepost kunnen missen, morgen zijn er weer nieuwe kansen.

De Boni Supermarkt heeft alle vrijwilligers voorzien van een appeltje voor de dorst en een pakje drinken.

De combinatiefunctionarissen van Goed Bezig Oldebroek hebben zich hard gemaakt om meer water te drinken en meer fruit te eten.

Op de route van de 5 en 10 km wandelaars hebben zij water en flyers uitgedeeld. De flyers benadrukken dat een gezonde sportieve beloning tijdens het defilé misschien nog wel vele malen leuker is dan de grote zakken snoep.

De EHBO moest nog wel in actie komen. Een kleine jongeman was gestruikeld in het bos en naar de EHBO gebracht. Deze topper werd helemaal blij van de Cars pleisters en wilde gelijk weer meewandelen. Dat bewaren we weer voor morgen.

De eerste wandeldag is alweer een feit. Een warme dag, veel mooie dingen gezien, bezweet terugkomen, doelen gesteld en gehaald. Voeten afkoelen en laten rusten, op naar een tweede mooie wandeldag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment