thumbnail DKR22 01 07 1364

Vijf uur en 42 minuten hadden Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel nodig voor de 395 kilometer wedstrijdproef van de achtste etappe van de Dakar Rally. Dat viel de mannen van het Rainbow Truckteam alleszins mee. “Daar hebben we geen mopperen over”, zei Kwakkel. Het eerste stuk van de proef bestond uit duinen, afwisselend van best makkelijke level 1-duintjes tot knap moeilijke level 3-duinen. Level 3 is deze Dakar nog niet eerder voorgekomen. “Er zaten een paar heel lastige tussen”, zag Kwakkel, die de rol van technische man heeft in de truck. Aan hem dus ook de taak om de bandenspanning te controleren en bij te houden en dat is in de duinen erg belangrijk. “We hebben een paar keer de hoogste stukken een beetje ontweken, maar al met al ging het best goed.”

Na de duinen kreeg het trio ook steeds meer het idee dat ze misschien wel eens voor het donker aan de finish konden zijn. Dat lukte net niet. “Maar dat viel dus mee, want dat hadden we niet verwacht.” Het tweede deel van de etappe maakte dat doel wel gemakkelijker: de laatste 200 kilometer was het snel, door canyons. “Ook dat liep eigenlijk wel lekker.” Rainbow mocht aan de finish de 21ste tijd noteren.

Technisch leverde de etappe geen problemen op. Een kapotte schokdemper was de grootste schadepost en ook dat valt dus alleszins mee. Na de proef stond er nog wel 270 kilometer verbinding naar het bivak in Wadi Ad-Dawasir op het programma. Daar begint en eindigt ook de negende etappe, met een proef van 287 kilometer.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment