thumbnail DKR22 01 09 1948

De zevende etappe van de Dakar Rally 2022 was een snelle, maar ook gevaarlijke en best zware. Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel besloten geen risico’s te nemen. Voor het Rainbow Truckteam telt alleen de finish.

Het was een drukke dag, ook voor navigator Tjeerd van Ballegooij. “Als het papier was geweest, was het een dik boekje geweest: veel korte notes. Dus ook heel goed opletten dat je niets mist, want het ging hard en het was verraderlijk. We hebben er heel wat met stukken zien staan en liggen onderweg, groot en klein.”

Dat was voor Gerrit Zuurmond en zijn mannen het signaal om iets minder hard te rijden. “We hebben met verstand gereden”, zegt Van Ballegooij. “Geen gekke dingen gedaan, dat heeft helemaal geen zin.”

Ietsje kalmer aan maakte het ook voor Van Ballegooij iets makkelijker met navigeren. Met name in het tweede deel van de proef was de navigatie soms best ingewikkeld en werd er door diverse deelnemers gezocht naar een goed verborgen waypoint. “Dan gaan mensen draaien en rondjes rijden en komt er ineens iemand tegen de richting in op je af”, zag Van Ballegooij. “En dan rijden ze wel eens tegen elkaar aan in het stof. Ik had er ook even moeite mee om het waypoint te vinden, maar we zijn er niet heel veel tijd verloren.”

De Rainbow-truck startte en finishte in de middenmoot en gaat morgen in de achtste etappe dus ook weer in de middenmoot van start. Voor de raceteams staat er 830 kilometer op het programma, met 395 kilometer tegen de klok. De assistentie heeft een reis van 757 kilometer naar Wadi Al-Dawasir. “Dus het is fijn dat we niks kapot hebben gereden”, vindt Van Ballegooij. “Dan kan ook de service een beetje op tijd naar bed.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment