thumbnail 055 GERRIT WIERBERDINK RUDOLF HUBERTS JANNSE KLOCK ARNOLD TEN HOVE SZZW 10 JANUARI 2022

OLDEBROEK - Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In januari is het thema’ Welkom in 2022, samen het nieuwe jaar beginnen’.

In deze uitzending is Gerrit Wieberdink namens het Rainbow Truck Team te horen. Het team is op dit moment actief tijdens de Dakar 2022 in Saoedi Arabië en de eerste week zit er inmiddels op. Op www.locourant kunt u alle dagen verslagen lezen van het team dat op weg is naar de finish in de Dakar 2022.

De in Wezep woonachtige Rudolf Huberts zal ook te horen zijn. Met hem wordt gepraat over de activiteiten van Goed Bezig in Oldebroek en de ontwikkelingen van het Lokaal Sportakkoord Oldebroek.

Evert van ’t IJssel heeft een prachtig interview gemaakt met twee crossvrienden die     samen door Nederland trekken. Het zijn Arnold ten Hove en Jannes Klock.

Ze kenden elkaar al langer, maar dat beiden op een Kreidler 50cc classic crossmotor zouden stappen leek wel heel ver weg. Twee jaar geleden kwam het er toch van en zochten beiden de wedstrijden op. Arnold ten Hove uit Hattemerbroek en Jannes Klock woonachtig in Hattem raakten al snel verslaafd en bezochten samen de eerste wedstrijd die wordt georganiseerd door Vintage Motocross Nederland. Arnold reed op een Gebben Kreidler en Jannes op een Van Heek machine. Het was eerst wel wennen voor beiden om op zo’n machine te rijden. Klock kwam er al gauw achter dat je toch wel wat extra moest trainen en het rijden ging hem vanaf dat moment ook makkelijker af. Ten Hove is niet zo’n fan van trainen, maar hij blijft wel fanatiek in de wedstrijden, al moet hij Jannes toch wel vaak voor laten gaan. Maar ze hebben er samen veel plezier in en daar gaat het om.

Een

Jannes is meer de technische man en Arnold zorgt dat alles er omheen voor elkaar is. Ze genieten van elke wedstrijd en vinden de sfeer en de gemoedelijkheid geweldig. Ouderwets blijft het want men kent geen camper, nee iedereen komt met een kar of een busje naar het circuit en dat heeft wel wat. Jannes is zelfs nog op internationale tour geweest in Italië waar hij geweldig op terugkijkt. Arnold geeft aan dat het soms wel druk is. In 2021 was hij  eigenlijk elk weekend op pad, maar hij  is alweer bezig met 2022 . Jannes heeft nog een wens die hij in het interview aanhaalt en hij hoopt nog jaren samen met Arnold vele circuits aan te doen. Een ding staat voorop bij de twee en wel heelhuids thuis komen en plezier hebben. Beiden kijken alweer uit naar een nieuwe uitdaging al is Ten Hove degene die de aanval weer in zal zetten op zijn grote vriend Jannes Klock.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment