OWIOS

OLDEBROEK  - OWIOS heeft de wedstrijd tegen titelkandidaat ASV Dronten met 3-0 verloren. OWIOS onthoofde zichzelf al door een rode kaart na 10 minuten. Binnen 8 minuten had Yordi Schols een 2-0 stand op het scorebord gezet en was de wedstrijd gespeeld.

Het begint erop te lijken dat OWIOS zichzelf een extra moeilijke opdracht aan het geven is. De rode kaart na 10 minuten was reeds de 4e rode kaart in de laatste 5 wedstrijden. Stof voor trainer Akar om over na te denken. Voetbal is ook een mentale sport. De eerste kans was nog wel voor OWIOS. Iwan Eleveld was er op de linkerkant voorbij zijn tegenstander, maar zijn voorzet kon door Hendrik Uitslag niet goed ingeschoten worden.

Na 10 minuten kon OWIOS met 10 man verder wegens natrappen van Hendrik Uitslag. Achteraf was dit het breekpunt in de wedstrijd en kon OWIOS geen potten meer breken. Vier minuten erna zette Yordi Schols ASV Dronten in een zetel. Met een mooie individuele actie in de as van het veld rondde hij bekwaam af voor keeper Herold Ponstein. Enkele minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Wederom was het de goed spelende Yordi Schols die in de as van het veld een aanval opzette en via een één-tweetje de bal in het strafschopgebied weer ontving en de bal wederom achter doelman Herold Ponstein schoot. Na 18 minuten stond reeds de 0-2 op het scorebord en diende OWIOS met 10 man weerstand te geven. Even later was het Herold Ponstein die handelend moest optreden op een inzet van Bas Maljaars. OWIOS had voor rust nog één kans voor de aansluitingstreffer. Een inzet van Mike Bastiaan werd getoucheerd door een speler van ASV Dronten, maar keeper Jordy Verburg kon de inzet nog net tot corner verwerken. Vlak voor rust had ASV Dronten een corner die laag voorgegeven werd en bij de 2e paal stonden twee mensen klaar om de bal binnen te tikken. Uiteindelijk was het Jodi de Boer die het laatste zetje gaf.

Enkele minuten na de rust had keeper Ponstein nog een fantastisch redding in petto en hield ASV Dronten van scoren af. Daarna hield OWIOS de gelederen gesloten. OWIOS werkte hard, maar kon geen potten meer breken. Alleen een afstandsschot van Bennie Veldhoen daalde naast de verkeerde kant van de paal. De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand.

Het is afwachten hoe het verder zal gaan met het voetbal. Maar mocht er volgende week gespeeld worden, dan speelt OWIOS op zaterdag 4 december een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Unicum.

Opstelling: Ponstein, De Boer, Hoogland, Hop, Boon, Bastiaan (46. Hamelink), Veldhoen©, Van Haagen (63. Arjen Hoogland), Balk (83. Jonker), Uitslag, Eleveld

Scoreverloop:

’14 – 0-1 Yordi Schols

’18 – 0-2 Yordi Schols

’42 – 0-3 Jodi de Boer

’10 – rode kaart Hendrik Uitslag (OWIOS)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment