WHC

WEZEP -  Zaterdag 27 november ging WHC op bezoek in Leeuwarden bij Leeuwarder Zwaluwen. WHC stuitte daar op een tegenstander die vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter één doel voor ogen had en dat was doelpunten voorkomen. WHC begon waar het dinsdag 23 november mee gestopt was en dat was veel balbezit en blijven combineren.Het duurde tot de 10e minuut voordat WHC goed doorkwam, maar Sargon Gouriye schoot op de vuisten van doelman Wielenga. Leeuwarden Zwaluwen bleef stug verdedigen en doelman Wielenga moest iedere keer weer optreden om een doelpunt te voorkomen. In de 31e minuut dwong Sargon Gouriye de doelman tot een goede redding, maar één minuut later was het wel raak. Het was Joost Krijns die met een splijtende pass Stef van Oene in staat stelde scherp voor te trekken. Sander Krijns reageerde erg goed en rondde prachtig af en bracht de stand op 0 – 1.

Enkele minuten later een geweldige uithaal van Sander Krijns die met moeite gekeerd werd door keeper Wielenga. In de 42e minuut was het weer Sander Krijns die scoorde. Met een schitterende lob liet hij de 0 - 2 aantekenen. Dit werd tevens de ruststand.

Bij de start van de tweede helft was er een wissel aan WHC zijde. Jasper Bremmer bleef achter in de kleedkamer en Jesse van ‘t Ende was zijn vervanger. In de 53e minuut werd een inzet van Sargon Gouriye van de doellijn gehaald. De Leeuwarder Zwaluwen raakten geïrriteerd en bleven commentaar op de scheidsrechter geven. Dat kwam hen op 3 gele kaarten te staan. WHC bleef steeds rustig combineren en de Leeuwarder Zwaluwen hadden daarop weinig antwoord. Jesse van ‘t Ende raakte in de 74e minuut geblesseerd en werd vervangen door Marc van ‘t Ende. In de 80e minuut een combinatie tussen Sander Krijns en Stef van Oene, die de 0 - 3 op het scorebord bracht. WHC doelman Jasper Kuiper moest in de laatste minuten nog een paar keer handelend optreden, maar verder dan een paar afstand schoten kwam het niet. Voor WHC een dik verdiende overwinning!

En nu maar afwachten wanneer er verder gespeeld kan worden.

WHC Club TV heeft van deze wedstrijd opnames gemaakt en daarvan een samenvatting op hun eigen YouTube kanaal geplaatst. Deze samenvatting kan je vinden via de volgende link:

https://youtu.be/S2QTPwnxGbI

Bouke Verkuyl voor het verslag.
Geert Kroeze voor de samenvatting.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment