OWIOS

OLDEBROEK / In de gemeentelijke derby tegen VSCO ’61 verloor OWIOS door een dubieuze strafschop met 1-0. Voor OWIOS waren de druiven zuur. OWIOS was de bovenliggende partij en gaf geen kans weg, maar verloor uiteindelijk wel met 0-1.

Door 3 rode kaarten eindigde dit sportieve voetbalgevecht met nog 19 spelers op het veld.

De trouwe aanhang van beide clubs werden node gemist in deze gemeentelijke derby. Door de corona-maatregelen kon er deze wedstrijd geen publiek aanwezig zijn. Door de live-stream in samenwerking met de lokale omroep LOCO TV konden alle supporters de wedstrijd thuis volgen of in de kroeg. OWIOS had het meeste balbezit en combineerde makkelijker tot de 16. VSCO gaf OWIOS het initiatief en trok zich terug en probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Veel mogelijkheden waren er in de 1e helft niet te noteren. Na een half uur was de beste kans voor Hendrik Uitslag en hij rommelde zich er door, maar doelman Arjan ten Klooster bleef de baas. Even later kon Hendrik Uitslag uit de draai schieten, maar zijn inzet ging voorlangs. Aan de andere kant moest doelman Herold Ponstein alleen een enkele keer een voorzet onderscheppen. Vlak voor rust gaf Iwan Eleveld voor op Hendrik Uitslag en hij legde terug op Bennie Veldhoen. Het schot van Bennie Veldhoen ging net naast het doel.

In de tweede helft kwam er meer strijd in de wedstijd. Vlak na rust kon verdediger Robin Hop in de doelmond de bal uit de draai inschieten, maar doelman Ten Klooster stond weer in de weg. Wesley Pater nam van een meter of 25 het doel van OWIOS onder vuur, maar zijn inzet belandde naast het doel. OWIOS zette aan en Hendrik Uitslag kon net niet Bennie Veldhoen bereiken en doelman Ten Klooster greep tijdig in. Een schot van Iwan Eleveld belandde in de handen van Ten Klooster. Na een uur spelen ontvlamde de derby zowel letterlijk als figuurlijk. Een kiezelharde vrije trap van aanvoerder Bennie Veldhoen werd getoucheerd door keeper Ten Klooster en de bal spatte uiteen op de lat. In de tegenaanval kwam VSCO er snel uit en aanvaller Luca Veldhoen sneed het strafschopgebied in. In de ogen van de OWIOS-aanhang maakte verdediger Dennis de Boer een perfecte sliding door de bal weg te tikken. Tot ontsteltenis van heel OWIOS floot scheidsrechter Van der Velden voor een strafschop. In alle commotie ontving Gerdo van ’t Hul de rode kaart, omdat hij in woord en gebaar aangaf er niet mee eens te zijn. Remco van ’t Hul had hier maling aan en zette VSCO vanaf 11-meter op voorsprong. Trainer Bülent Akar wisselde aanvallend en de teruggekeerde Cornell Balk kwam erin voor verdediger Boon. Met zijn eerste inzet was hij bijna succesvol, maar zijn inzet werd wederom gestopt door sta-in-de-weg Ten Klooster. Binnen 10 minuten stond het echter weer 10 tegen 10. Robert Dekker ontving een tweede gele kaart en kon ook vertrekken. In de laatste 20 minuten probeerde OWIOS van alles en voerde de druk op. OWIOS kon de gele muur van Ten Klooster niet slechten. In de slotminuten ontving Hans de Vos een directe rode kaart voor het bewust onderuit halen net over de middenlijn van Cornell Balk. Het lukte OWIOS niet meer om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten en hierdoor verloor OWIOS met 1-0.

Volgende week speelt OWIOS wederom een thuiswedstrijd op sportpark Bovenmolen tegen Asv Dronten. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en wederom zonder publiek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment